Miks oli 2021 vaja hotellivangistust? Tänavu lubatakse Austraalia lahtistel mängida ka Covidi-haigetel (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Mullu Austraaliast välja visatud Novak Djokovic on tänavu kohal, võitis soojendusturniiri Adelaide'is ning on nädala pärast algava suurturniiri üks suursoosikuid.
Mullu Austraaliast välja visatud Novak Djokovic on tänavu kohal, võitis soojendusturniiri Adelaide'is ning on nädala pärast algava suurturniiri üks suursoosikuid. Foto: Brenton Edwards/AFP/Scanpix

2021. aasta – paljud Austraaliasse reisinud tennisetipud, sealhulgas Anett Kontaveit aheldati paariks nädalaks hotellituppa isolatsiooni. 2022 – Austraalia saatis riigist välja meeste esireketi Novak Djokovici, kes polnud Covidi vastu vaktsineeritud. 2023 – tere tulemast, Covidiga nakatunud!

Nõnda võib küsida, milleks kahe eelmise aasta tsirkust Rohelisel mandril vaja oli?

BBC teatel ei pea tennisistid tänavu Austraalia lahtistel meistrivõistlustel tegema Covid-19 teste. See tähendab, et nad saaksid mängida ka viirusekandjate või haigetena.

«Järgime seda, kuidas kogukond praegu talitab,» ütles turniiri direktor Craig Tiley. «Oleme astunud ühe sammu rohkem ning soovitame hoida end teistest eemale neil, kes on haiged. Edastasime selge sõnumi: kui te ei tunne end hästi, jääge koju. Meie arstid jälgivad nii üldist olukorda kui ka mängijaid eraldi.»

Eelmisel aastal testiti mängijaid iga päev. Positiivse Covidi proovi korral isoleeriti nad isegi juhul, kui olid vaktsineeritud. Turniiri üheksakordne meister Djokovic lendas Austraaliasse vaktsineerimatult, ootas piirilähedas kinnises hotellis mitu päeva oma saatust ning saadeti välja koos kolmeaastase Austraaliasse sisenemise keeluga. Nüüd see keeld tühistati.

2021. aastal toimus võistlus aga ümbritsevast täiesti eraldatud mullis.

Tänavused Austraalia lahtised algavad järgmisel esmaspäeval, 16. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles