Valgevene tippmängija pani Austraalia lahtiste lipuskandaali kommenteerides peale vana plaadi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Arina Sabalenka.
Arina Sabalenka. Foto: JAMES ROSS/Scanpix

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel puhkes kohe avapäeval väikestviisi skandaal, kui ukrainlanna Katerõna Baindli (WTA 95.) ja venelanna Kamilla Rahhimova (WTA 110.) duelli ajal lehvitati tribüünidel Venemaa lippu.

Kuigi paljud spordialaliidud on agressorriikide, st Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlemise keelustanud, siis tennisebossid lasevad neil neutraalse lipu all siiski võistelda.

Austraalias viibinud «tennisesõpradel» polnud sellest aga sooja ega külma ning nõnda otsustasidki nad Baindli ja Rahhimova matši ajal tribüünidel valgesinipunast trikoloori lehvitada.

Ukraina suursaadik Austraalias Vassõl Mirošnõtšenko tegi seejärel karmisõnalise avalduse, kus nõudis, et Austraalia tenniseliit järgiks neutraalse lipu poliitikat. Turniiri korraldajad langetasidki seejärel otsuse, et Venemaa ja Valgevene lipud pole edaspidi tribüünidele lubatud.

Vastava otsuse järel uurisid ajakirjanikud samamoodi Austraalias võistlevalt valgevenelannalt, maailma viiendalt reketilt Arõna Sabalenkalt, mida tema sellest kõigest arvab. Vastus oli, nagu ka eeldada võis, ootuspärane. 

«Ma arvasin, et tennisel – või mitte ainult tennisel, vaid spordil üldiselt – pole poliitikaga mingit pistmist. Aga kui kõik tunnevad end niimoodi paremini, siis on kõik okei. Minul puudub selle üle igasugune kontroll. Mida saan öelda? Et nad tegid seda, okei. Kui lipud on keelatud, siis lipud on keelatud. Nii lihtsalt on,» sõnas Sabalenka pärast avaringis tšehhitari Tereza Martincova (WTA 74.) 6:1, 6:4 alistamist.

Veel uuriti Sabalenkalt, kas Ukraina fänne võiks Venemaa lipu nägemine ärritada. «Ma ei tea. Olen üsna kindel, et nad on pahased. Kui Austraalia tenniseliit tegi aga selle otsuse, et nad tunneksid end paremini, siis olgu nii. Mina ei saa selles suhtes midagi muuta,» vastas Sabalenka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles