PM MONTES ⟩ Kas Tänak võiks võtta katsevõidu? Millener: auto on selleks võimeline

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Rich Millener
Rich Millener Foto: @World/M-Sport

M-Spordi tiimipealik Rich Millener ütles reede õhtul Monte Carlo rallil Eesti ajakirjanikele, et nad saavad Ott Tänakult pidevalt tagasisidet, kuidas autot paremaks teha. Õhtuse hoolduse ajal loodetakse auto seadistust parandada, mis peaks Ford Puma Rally1-auto muutma eestlasele meelepärasemaks.

Tänak on pärast kaheksandat kiiruskatset neljandal kohal, liider Sébastien Ogier’st lahutab teda 54,2 sekundit. Eestlase lähim jälitaja on Elfyn Evans, kel purunes katsel rehv ning kes on sõidutempo poolest Tänakust kiirem. Praegu jääb waleslane saarlasest maha 8,1 sekundiga.

«Olen kindel, et ta annab endast parima. Ta oli enne seda rallit enda jaoks uue autoga saanud testida vaid poolteist päeva. Praegusel võistlusel saab ta rohkem aimu, kuidas see auto töötab. Tahaksime esimestele lähemal olla, katsetame erinevaid seadeid, et auto oleks Otile meelepärasem,» ütles Millener.

Inglase sõnul on Tänaku katseajad olnud üldiselt päris head ning kui ralli lõppeks praegu, alustataks hooaega soliidse punktisaagiga. «Eesmärk on homme hoogu peal hoida. Elfynil purunes täna rehv ja ta kukkus päris taha. Seda võib kõigil ette tulla. Poolteist päeva rallit on veel ees. Isegi kui lõpetaksime neljandana, oleks see hea hooaja algus,» lisas Millener.

M-Sport tahab Tänakule anda homme auto, millega ta tunneks end kuival asfaldil enesekindlamalt ja mugavamalt, eriti kiiretes lõikudes. «Meie auto on kindlasti natuke teistsugune kui need, millega ta on varem sõitnud. Mida aeg edasi, seda rohkem saame Otilt vajalikke andmeid, aga kõigest sellest ei saa üleöö kasu lõigata. See ei tähenda, et auto pole piisavalt võimekas, vaid peame töötama teises suunas, võrreldes eelmiste sõitjatega, et saada rohkem jõudlust,» ütles ta.

Kas Tänak võiks järelejäänud kümnest katsest mõne võita? «Kõik on võimalik. Peame täna õhtul paari asja muutma, kuid usun endiselt, et auto on selleks võimeline. Aga tuleb tõele au anda, võitlus esikoha pärast käib meist praegu natuke kaugel. Seb [Ogier] sõidab väga hästi, tegelikult kõik Toyotad. Jätkame tööd ja püüame nendega vahet vähendada,» vastas Millener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles