PM MONTES ⟩ Ogier elas hommikul üle suure ehmatuse, nüüd palvetab ta rallijumala poole

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Toyota/McKlein

Sébastien Ogier (Toyota) näib vääramatu jõuga liikuvat oma üheksanda Monte Carlo ralli võidu poole. Reedeste katsete järel on tema edu lähima jälitaja, tiimikaaslase Kalle Rovanperä ees üle poole minuti. Sellest hoolimata elas kaheksakordne maailmameister hommikul üle suure ehmatuse, kui kiirkorras tuli välja vahetada Toyota Yaris Rally1-auto käigukast. Laupäeval ei jää tal aga muud üle kui palvetada rallijumala poole, et tema auto rehvid püsiksid tervena.

«Täna polnud lihtne päev. Hommikul tegi meeskond väga head tööd, sest suutis 13 minutiga käigukasti ära vahetada. Meil oli siduririke ja see tekitas palju stressi, seda juba enne päeva algust,» jutustas Ogier reede õhtul ajakirjanikele.

Sellega probleemid aga ei piirdunud. Pärast esimest katset kadus tema autost hübriidsüsteem. «Olin siis päris vihane, võtsin palju riske, et seda kompenseerida, ning see toimis. Samal ajal oli Elfynil [Evans] ebaõnne, tema autol purunes rehv, see andis meile natuke hingamisruumi. Õnneks oli pärastlõunal hübriid tagasi, suutsin hoida head rütmi ja edumaad kasvatada,» ütles Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles