PM MONTES ⟩ Martin Järveoja uuest võistlusautost: liiga mugav ei ole, aga tegeleme selle probleemiga

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Martin Järveoja ja Ott Tänak.
Martin Järveoja ja Ott Tänak. Foto: Nikos Mitsouras/EPA/SCAPIX

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja sõnul võtab uue Ford Puma Rally1-autoga ja M-Spordi meeskonnaga kohanemine veel aega.

«Kohanemine on nagu ikka. Uus auto, uued inimesed, uus tiim. Õppimist ja tegemist on omajagu, et saada kõik detailid paika. Ma arvan, et oleme sinna poole teel,» lausus Järveoja, kes hoiab koos Tänakuga enne Monte Carlo viimast rallipäeva viiendat kohta.

Homme ootab sõitjaid ees neli katset, kogupikkusega 67,88 km. Päev saab oma lähte kell 8.57. Puhta sõiduga on Tänakul ja Järveojal raske nii tõusta kui ka langeda, mistõttu saab päevast maksimumi võtta erinevaid seadistusi proovides.

«Iga kilomeeter tuleb kasuks. Saab jälle võib-olla midagi teistmoodi proovida. Tuleb lihtsalt sõita ja proovida neid asju,» ütles Järveoja.

Küsimusele, kuidas M-Spordi Rally1-auto seest poolt võrreldes konkurentide omadega tundub, vastas Järveoja: «Tundub, et need autod disainiti niimoodi, et kaardilugejaid nende sisse ei olnudki mõeldud. Liiga mugav ei ole. Aga tegeleme selle probleemiga ka. Vast saame natukene paremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles