PM MONTES ⟩ Kas Toyota unistab kolmikvõidust? Latvala: me ei tohi ahneks muutuda!

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Jari-Matti Latvala laupäeva õhtul Monacos vestlemas.
Ott Tänak (vasakul) ja Jari-Matti Latvala laupäeva õhtul Monacos vestlemas. Foto: Karl Mihkel Eller

Toyota sõitjad Sébastien Ogier ja Kalle Ronvaperä liiguvad Monte Carlo rallil kaksikvõidu suunas, kuid teatud võimalused on Japaani autotootjal saada kolmikvõit. Tiimipealik Jari-Matti Latvala ei lükanud neid plaane ümber, kuid arvas, et parem on mõelda realistlikest eesmärkidest.

Ogier' üheksandas võidus Monte Carlos ei kahtle vist enam keegi. Kaheksakordse maailmameistri ja Monte Carlo «uue printsi kroonimise» – hetkel on Ogier'il Monte Carlos Sébastien Loebiga võrdselt kaheksa võitu – võib veel rikkuda vaid mõni tehniline viperus või rehvipurunemine. Puhta sõiduga pole teist kohta ja 16 sekundit kaotaval Rovanperäl teda võimalik püüda.

Kolmandal kohal on Thierry Neuville (Hyundai) ja kuigi teoreetiliselt on kolmandal Toyota sõitjal Elfyn Evansil võimalik rünnata poodiumikohta, siis reaalsuses on selle sündimiseks vaja loota belglase ebaõnnele. Kolmandat ja neljandat kohta lahutab enne viimast nelja katset 24,5 sekundit, enne laupäevaseid katseid oli nende vahe kümnendiku võrra väiksem. Ehk sisuliselt läbisid mõlemad 111,78 km kiiruskatseid sama nobedalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles