PM MONTES ⟩ Taas Monte kuningaks tõusnud Ogier teeb meeskonnale korralikult välja

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Toyota/McKlein

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Ogier (Toyota) on tagasi ainsana Monte Carlo rallikuninga troonil. Tänavu võinuks kõik hoopis nukramalt minna ning prantslane seda ka teab. Seetõttu oskabki ta enda meeskonda hinnata ja neid abi eest tänada.

Ogier hoidis Montes esimestel päevadel kätte võidetud edu ning sai taaskord võidurõõmu tunda. See oli talle karjääri 56 rallivõit, ent rõõmu teeb sama palju nagu esimene. «See on järjekordne imeline päev. Peame hindama neid hetki ja mina seda kindlasti teen. Täna juhtus mitu erilist asja korraga.

Esiteks sai Vincent Landais' karjääri esimese võidu ja ta oli lihtsalt suurepärane. See oli meie teine ühine ralli, aga tunne oleks nagu sõidaksime juba aastaid koos. Olen õnnelik, et saan temaga seda hetke tähistada,» lausus prantslane ja tõstis mütsi seejärel enda meeskonna ees.

Reede hommikul elas Ogier üle suure ehmatuse, kui kiirkorras tuli välja vahetada tema Toyota Yaris Rally1-auto käigukast. Selle vägiteo pärast avab prantslane korralikult ka enda rahakotiraudu.

«Enda meeskonnale ütleksin ainult üht, et tegite fantastilist tööd. Reede algas küll stressirohkelt, kui nägime pöörast hooldust. 12 minutiga vahetati käigukast välja ning selle eest saate kõik koju šampanja kaasa. Seda võin kinnitada,» kostis Ogier.

Kogu nädalavahetuse kaalutletult sõitnud kaheksakordne maailmameister on väga õnnelik selle üle, et teda võib taas kutsuda Monte Carlos rallikuningaks. Viimased 12 kuud on tal tulnud seda tiitlit jagada Sebastien Loebiga, kes temalt möödunud aastal võidu napsas. See kriipis Ogier'd terve möödunud aasta.

«Eelmine aasta jäin sellest tiitlist ilma pärast frustratsiooni tekitanud pühapäeva ja see mõlkus mul terve aasta peas. On imeline olla tagasi esikohal,» lõpetas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles