Toyotade vastu jõuetu olnud Neuville ei paanitse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Thomas Fenetre / Dppi

Hyundai esisõitja Thierry Neuville oli ainus, kel õnnestus Monte Carlos Toyota meeste nina alt mõni katsevõit endale napsata. Sellest hoolimata ta Jaapani autotootja sõitjatele päriselt vastu ei saanud, kuid paanikaks belglane veel põhjust ei näe.

«Meil olid ralli eel päris suured lootused ning isegi testikatse ajal jäi mulje, et meil on vajaminev kiirus olemas. Päris katsetel saime aga kiiresti aru, et me pole tegelikult Toyotade tasemel. Me ei leidnudki nädalavahetuse jooksul viisi, kuidas nendega võistelda,» lausus Elfyn Evansi rehvipurunemise tõttu siiski kolmandaks platseerunud Neuville kodumaa ringhäälingule. 

Sellest hoolimata ei näe belglane paanikaks põhjust. «Ma ei muretseks veel liiga. Jah, me teame Toyotade taset, kuid neilgi oli mullu keerulisemaid rallisid, eriti hooaja teises pooles. Hooaeg ei alanud meile parimal võimalikul viisil, kuid sõitsime targalt, hoidsime kahju ära ning korjasime MM-tiitlit silmas pidades siiski korralikke punkte. Sealjuures vajaminevast kiirusest hoolimata,» jätkas Neuville. 

Lisaks kolmanda koha 15 punktile pistis belglane Monte Carlost taskusse ka punktikatse kaks lisasilma. «Andsin seal endast kõik, kuid finišis aega vaadates mõistsin, et see polnud lihtsalt piisav. Kohe, kui Toyotad ründavad, jääme neist maha. Istume õhtul omakeskis maha ja Cyril Abiteboul (Hyundai uus tiimipealik – K. J.), kes on avastanud endale juba väga palju uut, avastab veel väga palju.

Samas, häirekelli ei tasu veel lüüa, sest eelmise hooaja lõpus Jaapanis olime Toyotadest palju efektiivsemad, saavutades kaksikvõidu. Paanikaks pole põhjust, kuid meil tuleb igal rallil käised üles käärida ja mehe eest võidelda,» lõpetas Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles