Ratsaspordi film teeb edetabelites silmad ette Hollywoodi filmidele

Copy

Eesti ratsaspordi värvikat maailma tutvustav film „Kaks südant“ on jõudnud filmide edetabelis kõrgele kohale. Filmide „Avatar: vee olemus“ ja „Kuulsuse narrid“ kõrval on „Kaks südant“ kindlalt Apollo kinode top kolmes. 

Filmi režissöör Steiv Silm usub, et filmi edu seisneb just ratsutajate tugevas kogukonnas: „Sellist ühe asja eest väljas olemist pole ma teiste spordialade puhul näinud. Tean mõningaid spordialasid, kes näevad väga vaeva, et sellist tunnet saavutada, aga tundub, et ratsutajatel tuleb see naturaalselt.“

Steiv Silm on dokumentaalsarju teinud paljudest erinevatest spordialadest, kuid võtteplats, kus kaaslaseks on hobused, on nii mõneski mõttes üllatav. „Kindlasti muudab filmimise teistsuguseks asjaolu, et üks sportlastest on loom, kes ka käitub nagu loom. Õnneks olid küll reeglina kõik hobused, kellega võtete ajal kokku puutusime, hästi koolitatud, ent alati tuleb olla ettevaatlik. Keerulisemaks tegi olukorra paaril korral tõik, et hobused on hirmus uudishimulikud. Kukkusid võttetiimi mõnel korral ka hammustama või näksima, et endale tähelepanu saada. Teisest küljest on nad visuaalselt väga majesteetlikud ja ilusad ning seda ilu on ka ekraanil näha,“ räägib Silm.

Algselt pidi film jooksma Apollo kinodes kuni 25. jaanuarini, kuid tänu suurtele piletimüüginumbritele saab nüüd filmi Apollo kinodes näha kuni 31. jaanuarini. Ratsakogukonna huvi filmi vastu on olnud niivõrd suur, et mitmest väiksemast linnast on pöördutud nii Eesti Ratsaspordi Liidu kui tootja S-Filmi poole, et filmi ka enda kinos näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles