Tänaku tiimikaaslase otsus üllatas meeskonda

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Pierre-Louis Loubet.
Pierre-Louis Loubet. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

M-Spordi rallimeeskonna pealik Richard Milliner tunnistas, et Pierre-Louis Loubet’ otsus Monte Carlo ralli reedesel võistluspäeval sõitmist jätkata oli üllatav.

Loubet’ Ford Puma Rally1-autol kadus Monte Carlo viiendal kiiruskatsel roolivõim. Kuna võistluspäeva vahel hoolduspausi polnud, tähendas see, et pidi ka kuuenda, seitsmenda ja kaheksanda kiiruskatse ilma roolivõimuta läbi ajama.

Alternatiiv olnuks võistluspäev katkestada, lasta auto korda teha ning laupäeval uuesti rajale naasta. See tähendanuks küll iga sõitmata jäänud katse eest kümmet trahviminutit, kuid kuna lootused kõrgest kohast olid niikuinii kadunud, tundus see M-Spordi meeskonnale loogiline valik. Loubet otsustas aga rallipäeva ilma roolivõimuta lõpuni sõita.

«Hea on, et ta selline kulturist on. Pole midagi öelda, ta tegi paganama töö ära. Mina ei uskunud, et ta jätkab. Aga ta tegi seda. Ma arvan, et see oli õige otsus, sest ta kaotas vähem aega, kui oleks katkestamisega kaotanud,» rääkis Milliner DirtFishile.

Pardakaamera salvestised reetsid, et Loubet’ jaoks oli roolivõimuta auto juhtimine paras väljakutse, sest valu kätes osutus karjuvalt tugevaks. Kui Loubet’lt pärast rallit küsiti, kuidas tema käed on, vastas prantslane: «Suurepärased, aga ma vajan natukene puhkust!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles