VIDEO Hull mäng: Baskonia alistas lisaajal valitseva Euroliiga meistri

Christopher Krutto
Copy
Maik-Kalev Kotsar esiplaanil.
Maik-Kalev Kotsar esiplaanil. Foto: Baskonia/Facebook

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia alistas Euroliigas valitseva meistri Istanbuli Anadolu Efesi lisaajal 114:111.

Pingelisel avaveerandil jäi 29:28 peale Baskonia, kuid poolaja võitis 51:48 Anadolu Efes. Enne viimast veerandit oli Türgi klubi edu juba kasvanud seitsme punkti peale ning vähem kui kuus minutit enne kohtumise lõppu oli Anadolu Efesi edu juba 11 punkti.

Ometi suutis eestlaste koduklubi tulla mängu tagasi, viigistada normaalaja 98:98 ning võita lõpuks mängu 114:111.

Lisaaja viimasel sekundil pani 192 cm pikkune Darius Thompson kulbi Efese 221 cm pikkuse tsentri Tibor Pleissi kolmeseüritusele!

Kotsar pääses eile õhtul platsile 11 minutiks ja 32 sekundiks ning tõi selle ajaga viis punkti, kolm lauapalli ja kaks resultatiivset söötu. Üleplatsimeheks kerkis Kotsari tiimikaaslane Matthew Costello, kes viskas 33 silma. Muljetavaldavad mängud tegid Baskonia eest ka Darius Thompson (19 p, 16 rs) ja Rokas Giedraitis (7 p, 18 lp). Raieste kahjuks platsile ei pääsenud.

Anadolu Efesi parimana viskas 21 punkti Shane Larkin.

Baskonia lõpetas võiduga Euroliigas ka neljamängulise kaotusteseeria. Praegu hoitakse 12 võidu ja üheksa kaotusega tabelis kuuendat kohta. Anadolu Efes on praegu 10 võidu ja 11 kaotusega 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles