VIDEO ⟩ Oliver Solberg tegi Thierry Neuville’ile jäärajal tuule alla ja võitis ihaldatud karika (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville (vasakul) ja Oliver Solberg.
Thierry Neuville (vasakul) ja Oliver Solberg. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Laupäeval algas Rootsis Race of Championsi iga-aastane võistlus, kus rahvuste karika võitsid teist aastat järjest isa ja poeg Petter ja Oliver Solberg. Otsustavas finaalsõidus edestas Oliver Solberg Thierry Neuville'i, kellega koos sõideti eelmisel aastal Hyundai rallimeeskonnas.

Rahvuste karika finaalis kohtusid Norra tiim, kuhu kuulusid Solbergid ja Team All Stars, mille moodustasid belglane Neuville ja brasiillane Felipe Drugovich. Finaalis toimus neli vooru, millest esimese suutis Neuville võita, edestades Petter Solbergi.

Teises voorus sõitsid F2 sarja meister Drugovich ja tänavu WRC2 klassi kuuluv Oliver Solberg bagidel, võidu teenis Norra esindaja. Kolmandas voorus olid vastamisi Petter Solberg ja Drugovich ning enne otsustavat vooru läks Norra 2:1 juhtima.

Viimases voorus olid vastamisi aktiivsed ralli MM-sarja sõitjad Neuville ja Oliver Solberg. Mõlemad sõitjad olid enne finaalvõistlust senised stardid tänavusel Race of Championsil võitnud.

Esimest korda Race of Championsil osalenud Neuville kaotas finaalis 21-aastasele Oliver Solbergile. Viimane ei teinud saladust, et Hyundaist vallandamise järel oli tal väga hea meel kunagist meeskonnakaaslast võita.

«Uuesti võita on fantastiline. Eriti Thierry vastu, kes on minu vana tiimikaaslane, talle tappa anda on suurepärane tunne,» ütles Solberg otseülekandes.

Kui täna osaleti oma riigi koondise eest, siis pühapäeval selgitatakse Rootsis toimuval võistlusel parim võidusõitja ehk toimub individuaalvõistlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles