Austraalia lahtiste direktor kaitses Putini toetajatega poseerinud Djokovici isa (4)

Christopher Krutto
Copy
Craig Tiley.
Craig Tiley. Foto: Hamish Blair/AP/Scanpix

Austraalia lahtistel võidutsenud tennisetähe Novak Djokovici isa Srdjan Djokovic sattus turniiri ajal skandaali, kui jäi videokaamera peale koos Venemaa presidendi Vladimir Putini toetajatega. Turniiri direktor Craig Tiley võttis nüüd tema kaitseks sõna.

Austraalia Associated Press kirjutab, et Tiley andis Djokovici isale rohelise tule, et olla Austraalia lahtiste finaalis kohapeal, kuid Srdjani seal näha ei olnud.

Mõni tund enne finaali sõnas direktor, et vanem Djokovic sattus Putini toetajatega pildile tahtmatult ja võib finaali külastada.

«See on tema otsus. Me laseme sellel olla tema otsus ja lõpuks peab tema selle otsuse tegema. Ta ei rikkunud võistluse eeskirju. See on tähtis, sest see, mida ta väidetavalt ütles, ei vasta tõele,» rääkis Tiley.

Turniiri direktori sõnul ei saanud tennisetähe isa aru, et poseerib koos Venemaa lippu kandvate inimestega. «Tean teda isiklikult ja ta pere on juhtunust muserdunud. See ei olnud tahtlik ja ma nõustun temaga ning see ei pidanud kellelegi liiga tegema,» jätkas Tiley.

Seejärel kiitis ta Serbiast tulnud fänne, kes on iga päev turniirile kõvasti värvi andnud. «Siis on sul kaks või kolm, praegusel juhul neli indiviidi, kes kõik ära rikuvad ja me viskasime nad välja ning nad ei ole tagasi oodatud,» lisas Tiley.

Pärast Djokovici veerandfinaalmatši lehvitas grupp venemeelseid staadioni ees valgesinipunast trikoloori, karjudes samal ajal «Venemaa, Venemaa!».

Austraalia tenniseliidu teatel näitasid sobimatut lippu neli inimest, kellel tekkis probleeme ka turvatöötajatega. AFP teatel kutsuti sündmuspaigale politsei, kes isikud Melbourne Parkilt minema viis.

Seal seltskonnas viibis ka Djokovici isa, kes poseeris Venemaa lippu ja Z-tähega särki kandva inimesega ühispildil. Internetis liigub sellest hetkest ka videoklipp, milles Srdjan Djokovic ütleb: «Elagu Venemaa!»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles