AMETLIK ⟩ Ogier naaseb WRC-s võistlustulle rallil, kus võttis Toyotaga oma esimese võidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Ogier.
Sébastien Ogier. Foto: Mario Armas/AP/Scanpix

Toyota rallimeeskond kinnitas, et MM-sarja kolmandal etapil Mehhikos sõidab nende ridades oma hooaja teise ralli Sébastien Ogier. 39-aastase prantslase jaoks on tegemist erilise võistlusega, sest 2020. aastal Toyotaga liitudes võitis ta seal oma esimese võidu Jaapani meeskonna ridades.

Kaheksakordne maailmameister Ogier alustas tänavust MM-hooaega võidukalt, kui võitis pealtnäha suurema vaevata Monte Carlo ralli. Vaatamata sellele, et avaetapilt võttis ta korraliku punktisaagi, jäi prantslane endale kindlaks, et teist aastat järjepanu sõidab ta WRC-s vaid valitud etappidel ja ei tee kaasa terve hooaega.

Kuigi Ogier' etappide arv pole lukku löödud, siis nüüd teatas Toyota, et mehe järgmiseks võistlusel on kruusaralli Mehhikos, mis kuulub MM-kalendrisse esimest korda, pärast 2020. aastat.

Kolm aastat tagasi märtsis toimunud võistlus jäi planeeritust lühemaks, sest kogu maailma tabanud koroonapandeemia tõttu suleti ootamatult mitmed riigipiirid ning et kõik ralli MM-sarjaga seotud isikud jõuaksid turvaliselt kodumaale otsustati rallile joon alla tõmmata juba laupäeval.

Ogier ja tema toonase kaardilugeja Julien Ingrassia järel tulid teiseks Ott Tänak ja Martin Järveoja, kelle jaoks oli tegemist esimese poodiumikohaga Hyundai ridades. Poodiumi kolmanda astme hõivas Soome võidukihutaja Teemu Suninen, kes toona kuulus M-Sport Fordi meeskonda, kuid tänavu sõidab Hyundaiga kaasa WRC2-sarjas.

Ogier on kokku Mehhikos võitnud kuus korda. Toyota ridades sõidavad Mehhikos ka Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles