MM-sarja võib naasta traditsiooniline etapp, kuid uues kuues

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja 2017. aastal M-Spordi Fordiga Walesi MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja 2017. aastal M-Spordi Fordiga Walesi MM-rallil. Foto: GEOFF CADDICK/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigis peetakse plaani, et pääseda 2024. aastal pärast kolmeaastast pausi taas WRC-kalendrisse. Sel nädalal kohtusid Londonis kolm osapoolt: poliitikud, UK autospordiliit ja WRC Promoter.

Kunagine Walesi ralli on MM-sarja sõitjate poolt üks kõige palavamalt armastatud võistlus. Ka Ott Tänak on öelnud, et WRC-sarjast on praeguse seisuga puudu kaks legendaarset võistlust: Argentina ja Wales.

UK etappi on üritatud WRC-sse tagasi saada juba mitu aastat, kuid seni tulutult. Kui tavapäraselt on UK MM-etappi võõrustanud Wales, siis sel aastal plaaniti MM-etapp kolida Põhja-Iirimaale, kuid selleks ei leitud piisavalt rahastust.

DirtFishile pajatas viimasel kohtumisel toimunust UK autospordiliidu tegevjuht Hugh Chambers, kes kinnitas, et 2024. aasta MM-etapp soovitaks jätkuvalt korraldada Põhja-Iirimaal. Huvitav fakt on, et lisaks eelpool nimetatud osapooltele oli ümarlaua taga ka M-Sport, sest tegemist on ainsa UKs resideeruva MM-meeskonnaga.

Kas MM-sari järgmisel aastal UKsse naaseb selgub hiljemalt aasta lõpus, kuid korraldajad loodavad, et asjad saavad paika juba aprilliks. «Ühendkuningriik on motospordi jaoks liiga oluline, et mitte korraldada MM-etappi. Nii et pingutame kõvasti, kuid kõik taandub nagu alati rahale,» ütles DirtFishile UK parlamendisaadik James Sunderland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles