Eksimatult viskeid tabanud Kotsar aitas Baskoniat hoida liidrite kannul

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: FILIP SINGER

Korvpalli Hispaania kõrgliigas võõrustas Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia Zaragoza meeskonda. Kodupubliku rõõmuks teenis Baskonia 91:79 võidu.

Euroliigas magusa võidu teeninud Baskonias sai võidurõõmu tunda ka koduliigas. Kuigi numbriliselt teeniti veenev võit, siis kohtumise algus oli kõike muud kui lihtne.

Mõne minutiga leidis Baskonia end 4:19 kaotusseisust ning tuli selgelt veidi mängupilti muuta. Sellega saadi üsna kiirelt hakkama, sest avaveerand kaotati ainult 16:23. Teise veerandaja alguses tegid võõrustajad 10:2 spurdi ning asusid kohtumist omakorda juhtima. Poolajapausile mindi juba Baskonia 39:32 juhtimise.

Teisel poolajal enam Eesti koondislaste leiva isa vastaseid mängu ei lubanudki. Kiiresti paisutati vahe kahekohaliseks ning kindlat eduseisu suudeti hoida lõpusireeni kõlamiseni. Lõpuks olid nende võidunumbriteks 91:79.

Võitjate leeris tegi vägeva etteaste taaskord Markus Howard, kelle arvele jäi 30 punkti. 21 minutit väljakule usaldatud Kotsari kontosse jäi 7 punkti ja 8 lauapalli. Seejuures tabas keskmängija väljakult viskeid 2/2 ning vabaviskeid 3/3. Sander Raieste mänguaega ei teeninud.

Nelja kaotuse kõrvale 15. võidu teeninud Baskonia jätkab Hispaania kõrgliigas kolmandal positsioonilt. Nende ees on 16 võitu ja kolm kaotust kogunud Madridi Real ja Barcelona.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles