Ecclestone: surun eelarvepiiri lähiaastatel läbi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone koos vormel-1 sõitjatega (vasakult, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Mark Webber, Ecclestone, Jenson Button, Sebastian Vettel).
Bernie Ecclestone koos vormel-1 sõitjatega (vasakult, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Mark Webber, Ecclestone, Jenson Button, Sebastian Vettel). Foto: SCANPIX

Sel pühapäeval antakse avalöök vormel-1 hooajale, kus stardis koguni kuus maailmameistritiitli võitnud pilooti. Sarja boss Bernie Ecclestone pole aga rahul meeskondade eelarvepoliitikaga.

18. märtsil Austraalias Melbourne´is algav hooaeg toob starti tiitlikaitsja Sebastian Vetteli (Red Bull), vanameister Michael Schumacheri (Mercedes), Fernando Alonso (Ferrari), Lewis Hamiltoni ja Jenson Buttoni (mõlemad McLaren) ning taas vormelirooli istuva Kimi Räikköneni (Lotus).

Autosport.com usub, et lisaks eelpoolmainitutele suudavad kõrgete kohtade nimel kaasa rääkida ka Mark Webber (Red Bull), Ferrari teine sõitja Felipe Massa ja Nico Rosberg (Mercedes).

Vormel-1 boss Bernie Ecclestone peab hooaja eel sarja suurimaks murekohaks meeskondade eelarveid. «Mitmete tiimide eesotsas on jätkuvalt inimesi, kes näevad maailma läbi roosade prillide ja kulutavad üle mõistuse suuri summasid,» ütles Ecclestone intervjuus formula1.comile. «Need prillid tuleks kiiremas korras mõne teise värvi vastu vahetada ja elu reaalse pilguga vaadata – tippkonkurentsis peab püsima ka mõistlike summadega.»

Ühe võimalusena näeb Ecclestone meeskondadele eelarvepiiri seadmist, et ka vähem rahakatel võimalus tekiks. «Jõukamad tiimid nagu Red Bull, McLaren, Mercedes ja Ferrari võitlevad sellisele plaanile muidugi vastu,» ütles Ecclestone. «Usun siiski, et lähiaastatel suudan selle plaani läbi suruda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles