Mõlemad käed kaotanud Kuuba jalgrattur loodab jõuda paraolümpiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damian Lopez
Damian Lopez Foto: SCANPIX

13-aastaselt lohet lennutades raskesse õnnetusse sattunud ja selle tagajärjel koomasse langenud ning alates küünarnukkidest mõlemad käed kaotanud kuubalane Damian Lopez loodab trekiratturina jõuda Londoni paraolümpiamängudele.

Praeguseks 35-aastane Lopez lennutas 22 aastat tagasi lohet, kui see jäi pidama kõrgepingeliinidesse ning noormeest läbis seejärel 13 000 volti. Lopez pääses neli kuud pärast õnnetust koju, kuid tema vigastused olid nii rasked, et tal oli raskusi isegi oma silmade sulgemisega, kirjutab AP.

«Pärast õnnetust ei soovinud ma kodust lahkuda, kuid mõned sõbrad tulid mind otsima ja kutsusid mängima. See oli minu jaoks võtmemoment,» tunnistas Lopez.

Eelmisel kuul toimunud MMil saavutas Lopez 1 km trekil pikkusel eraldistardiga sõidus 15. koha ning jälitussõidus 19. koha. Samas on tema tulemused läinud aasta-aastalt paremaks. «Tunnen, et suudan ikka veel edasi areneda,» märkis Lopez.

Vaatamata paranenud tulemustele ei ole ta taganud veel pääset olümpiamängudele ning praegu peab ta lootma, et talle eraldatakse vabapääse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles