VIDEO ⟩ Kristin Tattar avas hooaja uskumatu võiduga

Postimees Sport
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kevin Huver/DGPT

USAs selle aasta esimese võistluse teinud Tattar avas hooaja peaaegu võimatuna näiva võiduga. Viimased korvid ei pakkunud kaasaelajatele midagi vähemat kui närvikõdi, mille nimel tõeline spordisõber elab.

Kolmepäevane Waco Open algas Tattarile edukalt. Teisele võistluspäevale läks ta kaheviskelise eduga Ella Hanseni ees, kuid keerulise raundi järel vahetati kohad ning Tattar jäi jälitajaks ühe viskega. Finaalringil vahe suurenes ning veel loetud korvi enne lõppu oli Hanseni edu neljaviskeline. Ka viimasele korvile läks Tattar teisel positsioonil, ent väljus võitjana.

Hanseni jaoks oleks esikoha saavutamine tähendanud esimest Disc Golf Pro Tour’i võitu, mis tõenäoliselt osutus ka saatuslikuks – pinge kasvas mentaalse vastupidavuse murdumiseni ja rängad vead tõid kaasa mitu karistusviset. See ning Tattari kindlameelsus kombinatsioonina tõid viimasele järjekordse võidukarika.

«See on mu karjääri üks hullumeelsemaid võite. Viimasele korvile tulles arvasin, et mul pole võimalust võita. Ma ei teadnud skoorigi. Pärast seda, kui sooritasin lähenemise, vaatasin skoori ja avastasin, et mul on võimalus. Olin korra juba alla andnud. Keskendusin viimasele viskele ja see õnnestus!» lausus Tattar vahetult pärast võitu.

Eestlasi on ookeani taga võistlemas praegu neli. Lisaks Tattarile osales Waco Openil teist hooaega USAs tuuritav Keiti Tätte, kes jäi jagama 40. kohta. Meestest on finaalringile minemas valitsev Eesti meister Rasmus Metsamaa ning mitmekordne Eesti meister Albert Tamm.

Järgmisena võib Kristin Tattarile ja teistele eetlastele kaasa elada alates 17. märtsist, mil algab Disc Golf Pro Tour’i teine etapp Austinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles