BLOGI ⟩ Ulmelise tagasituleku teinud Kanepi siiski kaotas Miamis tõelise maratonmängu (4)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Dovgan/UK Sports Pics

Eesti naiste tennise esireket Kaia Kanepi (WTA 57.) kohtus kõrgetasemelise  turniiri Miami Open avaringis itaallanna Camila Giorgiga (WTA 44.) ning pidi üle kolme ja poole tunni kestnud heitluse järel võtma vastu 6:7, 7:6, 6:7 kaotuse.  Seejuures jõudis ta otsustavas setis 0:5 kaotusseisust viigini. Postimees vahendas mängu tekstipõhise otseblogi vahendusel.

Huvitaval kombel möödusid kõik setid peaaegu ühesuguse stsenaariumi järgi. Iga seti alguses murdis Giorgi Kanepi servigeimi. Esimeses ja teises setis juhtus see ühel korral, seti lõpupoole murdis Kanepi tagasi.

Kolmandas setis tõttas Giorgi ette 5:0, kuid siis tuli mängu tennise vana tarkusetera, et mäng pole lõppenud enne, kui viimane pall on maha löödud. Kanepi võttis järele 5:5 ja 6:6 ning kõigis kolmes setis selgus võitja kiires lõppmängus. Giorgi tõmbas pikema kõrre kahel, Kanepi ühel korral.

Kanepi on nüüd neljal turniiril järjest (Austraalia lahtised, Dubai, Indian Wells, Miami) kaotanud esimeses ringis. Viimati maitses ta võidurõõmu kaks ja pool kuud tagasi Adelaide'i turniiri avaringis.

Enne mängu:

Omavahel on Kanepi ja Giorgi varem kohtunud vaid korra: seda 2016. aasta Stuttgarti turniiril, kus 6:4, 6:2 jäi peale itaallanna. Tehniliselt pidanuks nad kohtuma ka aasta varem Hobartis, kuid siis andis Kanepi vigastusest tulenevalt loobumisvõidu. 

Praeguse duelli võitja läheb Miami Openi teises ringis vastamisi turniiril 14. asetust omava Viktoria Azarenkaga (WTA 16.).

Maailma esikahekümnest on turniiril kohal kõik mängijad, kõige «kõrgem» puuduja on jätkuvalt (esialgset) dopingukaristust kandev Simona Halep (WTA 25.).

Meie teine reket Anett Kontaveit (WTA 70.) taastub jätkuvalt seljavigastusest ega osale Miami Openil.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles