Hyundai tiimiboss andis Lappile loa gaasi põhja vajutada

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna pealik Cyril Abiteboul ei taha, et Mehhiko MM-etapil sõiduvea teinud Esapekka Lappi oma lähenemist muudaks.

Lappi pakkus Mehhiko rallil Toyota sõitjale Sebastien Ogier’le lahingu, kuid tegi laupäeval tõsise avarii ning oli sunnitud võistluse katkestama.

Autoralli hooaja neljas etapp sõidetakse aprillis Horvaatias ning Hyundai tiimipealiku sõnul võib Lappi taaskord gaasi põhja vajutada.

«Ta peab suruma. Ta ise ütles, et kuna ei surunud [laupäeval] piisavalt ning lähenes konservatiivsemalt, siis võib-olla sellepärast ta tegigi millisekundilise vea, mis viis juba teadaolevate tagajärgedeni,» ütles Abiteboul DirtFishile.

«Ta näitas, et tal on kiirust. Ta näitas seda ka Rootsis. Nüüd on tähtis, et ta suudaks oma võimed realiseerida. Kuid ta peab jätkama seda, mida ta on seni teinud,» lausus Abiteboul.

Esimest hooaega Hyundai roolis istuv Lappi hoiab kolme etapi järel MM-sarjas kaheksandat kohta. Kui Mehhikos läks talle kirja katkestamine, siis Montes oli ta kaheksas ja Rootsis seitsmes. Hooaja ainsal lumerallil teenis Lappi punktikatselt esikoha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles