Vene väljaanne valis Petrõkina MMil võimalike üllatajate sekka

Christopher Krutto
Copy
Niina Petrõkina.
Niina Petrõkina. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

18-aastane Niina Petrõkina püstitas Jaapanis Saitamas peetaval MMil lühikavas võimsa isikliku rekordi ja hoiab enne vabakava kuuendat kohta. Nüüd valis Venemaa portaal Championat ta ka võistluse võimalike üllatajate hulka.

«Eesti iluuisutaja on arendanud aktiivselt mitte ainult kolmekordset axxelit, aga ka neljakordseid hüppeid,» kirjutab portaal tema kohta. «Seni pole Nina võistlustel kolmekordset axelit võistlustel teinud, aga ta teatas, et soovib seda tänavu teha. Kus siis veel, kui mitte MMil.»

Teisteks võimalikeks üllatajateks peetakse jaapanlannat Rinka Watanabet, ameeriklannat Amber Glenni, lõuna-korealannat Lee Hae-Ini, Poolat esindavat venelannat Jekaterina Kurakovat ja ameeriklannat Isabeu Levitot.

Valitsev Eesti meister tegi lühikavas puhta ja ilusa kava. Siit-sealt jäi lihvimise ruumi, aga sellele vaatamata õnnestus oma senist parimat lühikava skoori parandada 2,1 silmaga.

Petrõkina hoiab esimese võistluspoole järel kuuendat kohta. Võimas liider Kaori Sakamoto kogus 79,24 punkti. Eestlannat lahutab viiendast positsioonist, belglannast Loena Hendrickxist 3,94 silma.

35 osalejast pääses reedesele vabakavale 24. Ühtlasi saab Petrõkina oma esituse teha n-ö kuumas, viimases kuueliikmelises grupis. Seda pole enne saavutanud ükski Eesti uisutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles