Koondisekaaslase ennastsalgav ohverdus võimaldas rootslasel väikese kristallgloobuse pea kohale tõsta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maja Dahlqvist.
Maja Dahlqvist. Foto: BORUT ZIVULOVIC

Murdmaasuusatamise MK-sarja Lahti sprindivõistlustega said selgeks kõik tänavused kristallgloobuste omanikud.

Naiste seas teenis viienda MK-sprindivõidu järjest norralanna Kristine Stavaas Skistad, kes pani lõpusirge paaristõugetega paika tänavuse sprindi maailmameistri, rootslanna Jonna Sundlingi (+0,13). Kolmas oli teine norralanna Tiril Udnes Weng (+6,55).

Naiste finaal
Naiste finaal Foto: Kuvatõmmis

Sellest kolmandast kohast aga piisas, et Weng kindlustaks omale tänavuse MK-sarja üldvõidu. Nimelt edestas ta lähimat jälitajat Jessie Digginsit enne tänast 110 punktiga, kuid kuna ameeriklanna jäi sprindis (ootuspäraselt) pidama veerandfinaali, suurenes see vahe enne homset hooaja viimast sõitu 154 punkti peale.

Naiste MK
Naiste MK Foto: Kuvatõmmis

Väikest rõõmu said tunda ka rootslannad, sest täna neljandaks tulnud Maja Dahlqvistil õnnestus Lahti MK-etapiga mööduda sprindiarvestuses šveitslannast Nadine Fähndrichist (täna 9. koht) ning tõsta pea väike kristallgloobus.

Rootslanna triumfis mängis suurt rolli aga koondisekaaslane Moa Lundgren. Nimelt murdis Dahlqvist veerandfinaalis suusakepi, mistõttu kaotas kõvasti aega ning oli pealtnäha juba poolfinaali ukse taha jäämas.

Ane Appelkvist Stensethi järel teisena finiši suunas rühkinud Lundgren otsustas staadionisirgel aga käigu välja lükata, Dahlqvisti järele oodata ning endast mööda lasta. Nõnda saigi hoopis Dahlqvist poolfinaali, kust omakorda veel hiljem finaali murdis.

Kuna Fähndrich seda ei suutnud, saigi Rootsi koondis väikese kristallgloobuse puhul võidutantsu hakata vihtuma.

Sprindi üldseis, naised
Sprindi üldseis, naised Foto: Kuvatõmmis

Meeste seas sellised küsimused lahendamist ei oodanud, sest juba enne Lahti MK-etappi oli selge, et nii MK-sarja üldvõiduga kaasneva suure kui ka sprinditšempionile mõeldud väikese kristallgloobuse tõstab tänavu pea kohale Johannes Høsflot Klæbo.

See ei takistanud norralasel aga oma ülevõimu näidata. Klassikasprindis oli ta teistest kindlalt parem, edestades rootslast Calle Halfvarssoni lõpuks 0,75 ja kaasmaalast Erik Valnest 0,93 sekundiga.

Meeste finaal
Meeste finaal Foto: Kuvatõmmis

Eestlastel Lahti MK-sprindis veerandfinaali asja polnud. Meie parimana oli Marko Kilp meestest 37., naistest oli parim Aveli Uustalu (51. koht)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles