Poksiliit võttiski Chisoralt litsentsi ära

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereck Chisora ja tema esindaja Frank Warren.
Dereck Chisora ja tema esindaja Frank Warren. Foto: SCANPIX

Veebruaris Münchenis toimunud raskekaalu poksi WBC versiooni tiitlimatši pressikonverentsil kaklema läinud briti poksija Dereck Chisora jäi oma litsentsist ilma.

Chisora astus eile Suurbritannia poksiliidu juhatuse ette, et selgitada oma inetut käitumist Münchenis toimunud tiitlimatši eel ja järel. WBC versiooni tiitlimatši ukrainlasele Vitali Klitškole kaotanud Chisora ja kohtumist kommenteerinud David Haye tekitasid võistlusjärgsel pressikonverentsil kakluse. Lisaks lõi Chisora matši-eelsel kaalumisel oma vastast Vitali Klitškod näkku ning sülitas vett näkku Klitško vennale Vladimirile.

Poksiliit otsustas sportlaselt litsentsi ära võtta. «Dereck Chisora ei ole litsentsi omamiseks enam sobiv isik,» teatas poksiliidu juhatuse esimees Robert Smith. «Otsus hakkab kehtima koheselt.»

28-aastasel Chisoral on otsuse edasikaebamiseks aega 14 päeva.

«Litsents võeti ära määramata ajaks, mingil hetkel on tal õigus selle taastamiseks avaldus esitada ning me vaatame juhtumi uuesti üle,» selgitas Smith, et tegu pole tingimata eluaegse keeluga. «Ma ei oska öelda, kas või millal see juhtub.»

Otsusega polnud rahul Chisora promootor Frank Warren. «Olen nõus, et näkku sülitamine on inetu tegu, kuid samas ei olnud kakluses süüdi Dereck,» ütles Warren. «Tema ei alustanud kaklust ja oleme seda ka tõestanud. Paari päeva jooksul otsustame, kas kaebame otsuse edasi või mitte,» lisas ta.

Siiski ei tähenda litsentsist ilma jäämine nagu Chisora enam poksida ei saaks. Uut luba on võimalik taotleda mõnes teises riigi. «Kolm tähte – MGM, siit ma tulen,» vihjas poksija USAs Las Vegases toimuvate matšide korraldajale, kes talle sealse litsentsi võib väljastada.

Ka WBC määras Chisorale määramata ajaks võistluskeelu ning soovitas poksijal viharavile minna. Ametlik aruandmine WBC juhatuse ees leiab aset 21. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles