Pealekasvav laskesuusatalent riputas 22-aastaselt püssi varna (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Luise Müller.
Luise Müller. Foto: Instagram @luischen_mllr

Saksamaa laskesuusatamise tulevikulootuseks peetud Luise Müller otsustas paljude jaoks ootamatult 22-aastaselt karjäärile joone alla tõmmata.

«Olen otsustanud laskesuusamaailmaga hüvasti jätta. Tahan enda jaoks uusi väljakutseid, mis võimaldaksid mul maailma avastada,» kirjutas sakslanna Instagrami. 

Lisaks on Mülleri otsuse taga ka sealse alaliidu saamatus, mida ta põgusalt oma lahkumisteates ka puudutas. 

«Ma väga loodan, et Saksamaa laskesuusaliit ärkab vaikselt ja muudab noorsportlaste arendamise ja kaasaegse treeningmetoodika enda prioriteediks. Mina kohtasin oma teel paraku palju inimesi, kelle jaoks on spordis olulised ainult tulemused, kuid mitte inimesed. Paljudel treeneritel on seetõttu täiesti väärastunud meetodid sportlaste treeningute läbi viimiseks. 

Kallid sportlased, soovitan teil mitte ainult koostada ise oma treeningplaane, vaid ammutada juurde teadmisi nii enda keha kui ka treeningmeetodite kohta. Te olete ise enda tegelikud treenerid,» kirjutas Müller.

Kui rahvusvahelisel tasemel jäi sakslannal läbilöök tegemata – ta osales mullu kõigest paaril IBU karikasarja etapil, tulles parimal juhul kaheksandaks – siis juunioride seas saatis teda siiski edu.

Kõige krooniks oli 2022. aasta juunioride MMi hõbemedal teatesõidus. Ühtlasi tuli ta 2021/22 hooajal IBU juunioride karikasarjas hooaja kokkuvõttes kolmandaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles