JÄRELVAADATAV Kardisarja «Olerex toob talendid rajale 2023» I etapp Aravetel

Postimees Sport
Copy

Päikselisel laupäeval sõidetud «Olerex toob talendid rajale 2023» hooaja avaetapil Aravate Kardi- ja Vabaajakeskuses selgusid esimesed võitjad. Postimees näitas võistlust otseülekandes.

Uues formaadis toimunud võistlusel, mille eesmärgiks on kardispordi juurde tuua uusi noori, olid esmakordselt koos võistlustules hobikardi- ja sportkardi sõitjad. Kahes vanuserühmas, U10 ja U12 toimunud hobikardivõistlusele lisas kiirust ja vürtsi juurde Eesti noorte võistluskardi sportlaste osalemine Cadet, Micro ja Mini klassides. Nagu oodata oli, toimusid ülipõnevad sõidud ja seda eriti finaalides, kus pea igas sõidus jäi poodiumi erinevaid astmeid lahutama sajandikud.

Hobikardi võistlusklassides osales kokku 29 noort sõitjat. U10 vanuseklassis läks kvalifikatsioonivõit Märten Mäemurdile, teise koha saavutas Aron Lind ja kolmanda napsas endal Reiko Kiisk. Mäemurd ei jätnud ka finaalis teistele mingit sõnaõigust ja võttis esimese etapi veenva võidu. Teiseks tuli Lind ja madalaima poodiumiastme hõivas Robert Esinurm.

U12 vanuserühmas oli peale ajasõitu tabeli tipus kogenud Marten Meindorf. Teine Fernando Paimre ja kolmas Rasmus Andreas. Finaal kujunes kahe esimese tõeliseks duelliks, kus Paimre möödus ilusa möödasõiduga Meindorfist alles eelviimasel ringil ja tasuks Aravete etapi võit! Kolmanda koha saavutas Airon Lind.

Võistluskartide klassid tõid rajale 37 noort kiirusekummardajat.

Kui Cadet klassis suutis kvalifikatsiooni võidu võtta Rasmus Kors Tark Racing Teamist, siis kohasõitudes näitas Kristofer Saar (Racing Academy) võimu, võttes kaks eelsõidu ja kirsiks tordil finaali võidu. Kusjuures Kors ei olnud üheski sõidus kordagi kaugemal kui 0,6 sekundit! Kolmanda koha saavutas ülikindlalt Dominik Lepp (Racing Academy). Kokku oli rajal kihutamas seitse kõige noorema vanuseklassi esindajat.

Juba oluliselt kiiremas Micro klassis tuli rajale 15 kardisportlast. Kvalifikatsiooni võitis Aqva Racingu esindaja Remy Rubin, teine oli Lukas Teets Rapla Kardiklubist ja kolmas Bennet Korjus AIX Racingust.

Rubin tegi sõiduvõitude mõistes puhta töö, võites mõlemad eelsõidud ja ka finaali. Viimase võit ei tulnud aga sugugi kergelt, sest lõpuks ka kiireima ringi endale võtnud Teets osutas tõsist vastupanu ja finišilipu langedes oli kahe poisi vahe ainult 0,3 sekundit. Kindla kolmanda kohaga lõpetas sõidu Konrad Karjus Aqva Racingust.

Võistluste kiireimas Mini klassis oli sõitjaid samuti 15 ja oodata oli korralikku tulevärki. Kvalifikatsiooni võidu võttis valitsev micro klassi Eesti meister Markus Kasepõld Rapla Kardiklubist. Ülinapilt oli teine Raimo Kaljuste Tark Racingust ja kolmas Nikita Ljubimov Talvar Racingust.

Kaks eelsõitu pakkusid nii draamat kui ka põnevust, aga nende lõppedes oli finaaliks endale parima stardikoha välja võidelnud Patrick Orvandi (KS Academy). Teiselt kohalt startis finaali Kaljuste ja kolmandalt Ljubimov.

Finaalis läks lahti tõeline võidusõit, kus esiotsas vahetusid kohad igal ringil ja finaali võitja otsustati viimase ringi viimases šikaanis. Ülikogenud Ljubimov möödus seal Kaljustest ja võttis 0,123-sekundilise eduga esimese etapi võidu. Teine seega Kaljuste ja kolmas kohe nende järel finišijoone ületanud Kasepõld.

Edasi liigub kardikaravan Hiiumaale, kus on 17. juunil ees ootamas tehniline ja põnev Kartdagö Käina kardirada!

Võistluste info ja registreerimine avatakse 25.04.2023 www.talendidrajale.ee veebilehel.

Enne võistlust:

Viimase kümne aastaga on talendisarjast sirgunud hulgaliselt Eesti tippkardisportlasi, teiste seas Markus Kajak, Siim Leedmaa, Carmen Kraav ja paljud teised.

Sarjas osalemiseks ei ole eelnev põhjalik ettevalmistus vajalik. Kardi ja sõiduvarustuse annavad hobikardikeskused võistluspaikades. Kohapeal juhendavad osalejaid Eesti parimad tänased ja endised kardisportlased. Teiste seas ka Martin Rump, Kraav, Kajak ja Siim Leedmaa.

Kõikidele osalejatele, kellel on huvi, pakuvad Eesti Kardiliidu liikmesklubid väljaspool võistlusi tasuta võimaluse testida vanusele vastavat võistluskarti ja annavad nõu võistlusspordiga alustamiseks. Täpsem info sarja kohta ja registreerimine SIIN.

Talendisari toob võistlejad neljale võistluskardirajale Aravetel, Käinas, Langel ja Audrus.

Sarja koostööpartneriteks on Olerex, Postimees, Aravete kardi- ja vabajakeskus, Kartdagö Käina kardirada, Lange Motokeskus, Porsche Ring, Heveko Racing, Ruu Kivi, Fahle, Ajutrust, Veho, Respo, Shell, Tamrex, MULL Drinks, Cramo ja Grano.

Aravete ajakava

  • 11.00 Hobikartide ajasõit

Võistluskartide soojendussõidud

  • 12.00 Cadet
  • 12.10 Micro
  • 12.20 Mini

Võistluskartide ajasõit

  • 13.00 Cadet
  • 13.10 Micro
  • 13.20 Mini

Hobikartide eelsõidud

  • 13.30-14.00 U10
  • 14.00-14.30 U12

Võistluskartide eelsõidud

  • 14.30 ja 15.45 Cadet
  • 14.40 ja 15.55 Micro
  • 14.50 ja 16.05 Mini

Finaalsõidud

  • 15.15 Hobikartide U10 B-finaal
  • 15.30 Hobikartide U12 B-finaal
  • 16.20 Hobikartide U10 A-finaal
  • 16.35 Hobikartide U12 A-finaal
  • 16.55 Cadet
  • 17.20 Micro
  • 17.45 Mini

Autasustamine toimub pärast iga klassi finaalsõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles