Karjääri jooksul miljoneid teeninud tippsportlane on pankrotis. Kohtus selgus tema naiivsus

Karl Mihkel Eller
Copy
Michal Sykora.
Michal Sykora. Foto: twitter

Endine Tšehhi jäähokimängija Michal Sykora on miljonitesse küündinud võlgade tõttu sattunud kodumaal kohtupinki. Seal tulid ilmsiks mehe ärivõtted, mis panid pead vangutama

49-aastane Sykora, kes tulnud Tšehhi koondisega kahekordseks maailmameistriks ja tegi edukat karjääri NHLis, hakkas pärast sportlastkarjääri lõppu kätt proovima kullaäris. Nüüd on tema äritegevus lõppenud pankrotiga ning ta on inimestele võlgu üle kaheksa miljoni euro.

Kolm tundi kestnud kohtuistungil selgus, miks ei suutnud endine hokistaar edukat kullaäri ajada. Kui äripartnerid ta reetsid, langes Sykora võlgade spiraali, mille käigus läks täielikult pankrotti.

Mehe naiivsus võtab kukalt kratsima. Kohtupingis tunnistas ta, et hoidis sadade tuhandete eurode eest kulda välismaal asunud ettevõtte seifis, ilma, et tal oleks olnud selle kohta kinnitus.

«Ilmselt pole mul võimalik konkreetselt näidata, et kuld asus seal seifis,» tunnistas Sykora, lisades, et koostöö toimus ausõna peale.

Ühel hetkel lõpetas välismaa firma mehega suhtlemise ning häda langes Sykora kraesse. Ei tema ega ta kliendid ei näinud kulda enam. Isegi võlausaldajate esindajad olid sellisest amatöörlikkusest üllatunud.

«Lõppude lõpuks, isegi kui jätate kohvri rongijaama, saate paberi, mille põhjal saaksite selle hiljem kätte. Teie jätsite kullakangid seifi ilma igasuguse tõendita,» vangutasid võlausaldajad päid.

Selline «äri» oli aga ilmselt Sykora hinnangul normaalne, sest teda petsid mitmed partnerid. «Suhtlesin nendega telefonitsi, e-kirjade ja isiklike kohtumiste tasandil. Nüüd ma ei tea, kuidas seda tõestada. Mul pole enam midagi,» ohkas mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles