Euroopa poksitšempion lasti oma töökohal maha

Karl Mihkel Eller
Copy
Wilfried Florentin (vasakul) 2021. aastal.
Wilfried Florentin (vasakul) 2021. aastal. Foto: JB Autissier/imago images/PanoramiC/Scanpix

Prantsusmaa poksi tõusev täht, Euroopa noortemeistriks tulnud Wilfried Florentin tulistati surnuks Põhja-Prantsusmaal vesipiibubaari ees, kus mees töötas turvamehena.

Bonneuil-sur-Marne’i linnakese vesipiibubaaris nimega l’Insolit töötanud Florentini tulistati pühapäeva varahommikul lokaali ees kaks korda rindkeresse, 23-aastane mees suri vigastustesse haiglas.

Praegu pole veel lõplikult selge, kas Florentin oli tol õhtul tööpostil või viibis vesipiibubaaris vabast ajast. Kohalik meedia kirjutas, et lokaali ees toimus turvameeste rüselus. Politsei kutsuti sündmuspaika, kui kõlasid lasud.

«Olen jahmunud. Milline õudne lugu. Ta oli kahe lapse isa. Prantsusmaa suurim poksilootus. Tõeline draama. Ta töötas vesipiibubaaris turvamehena ja teda tulistati. Kaks kuuli rindu,» rääkis hukkunud Florentini mänedžer Joan Zaud L'Equipe’ile.

Florentin suurimaks saavutuseks jäi 2019. aasta septembris võidetud Euroopa juunioride meistritiitel kuni 91 kg kaaluvate noormeeste kategoorias. Tokyo olümpiamängudele ta ei pääsenud ning otsustas alustada profikarjääri. Ta jõudis profina pidada kolm matši ning võitis need kõik nokaudiga. Oma viimase matši pidas ta 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles