Eesti võõrustab esimest Põhja-Euroopas peetavat kestvusratsutamise MMi ratsaspordi ajaloos

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Eliise Laur - FILLY-BELLA @ Padise Endurance Festival II 2017 
© Author: Kylli Tedre-Gavrilov / www.kyllitedre.com
Eliise Laur - FILLY-BELLA @ Padise Endurance Festival II 2017 © Author: Kylli Tedre-Gavrilov / www.kyllitedre.com Foto: Kylli Tedre-Gavrilov / Kylli Tedre-Gavrilov / www.kylli

10.–14. augustini toimuvad Eestis esimest korda FEI noorhobuste kestvusratsutamise maailmameistrivõistlused, mis toob Eesti metsade vahele kokku parimad kestvusratsutamise noorhobused üle maailma.

Maailmameistrivõistluste toimumiskoht Padise Equestrian Centre (PEC) on pälvinud ülemaailmse tunnustuse püsiva infrastruktuuri eest ja on üks väheseid alalisi kestvusratsutamise keskusi Euroopas. Kestvusratsutamise võistlusrada läbib kaunist metsa ja on kujundatud kiiruse vaheldumiseks, pannes ühtlasi proovile sõitjate oskusi. Samuti on Eesti võistlusrajad tuntud tehniliste sõitude poolest, mis seavad esikohale hobuste heaolu.

Eesti ja Padise Equestrian Centre valiti eelseisvate FEI maailmameistrivõistluste võõrustajaks pärast pikka pakkumist, mis algas 2019. aastal. PEC taotles FEI meistrivõistluste korraldamist järjekindlalt aastast aastasse ja sai lõpuks, 2021. aasta otsusega õiguse korraldada 2023. aasta FEI noorhobuste kestvusratsutamise MM.

MMi eel on korraldajatel hea meel teatada ürituse ametliku veebisaidi avaldamisest. Veebisaidilt leiab ürituse lähenedes ajakava ja meistrivõistluste üksikasjad. Saidi külastajad saavad ka tutvuda PEC ratsaspordikeskusega, sealhulgas raja tehniliste detailide ning väljakuga. «Tunneme rõõmu FEI noorhobuste kestvusratsutamise MMi 2023. aasta ametliku veebisaidi avaldamisest. Usume, et see toimib olulise suhtlusplatvormina ja aitab luua ratsutamishuviliste kogukonda kogu maailmast. Täname koostöö eest FEId, Eesti Ratsaspordi Liitu ja kultuuriministeeriumit,» ütles ratsaspordikeskuse omanik ja MMi korraldaja Jelena Sbitneva.

FEI noorhobuste kestvusratsutamise MMi 2023. aasta kodulehte saab vaadata aadressil https://padise2023.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles