Rovanperä tegi pausi autorallist, kuid mitte võitmisest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä sai ka sel nädalavahetusel võidušampust pritsida.
Kalle Rovanperä sai ka sel nädalavahetusel võidušampust pritsida. Foto: Nikos Katikis/Dppi

Kui eelmisel nädalavahetusel tundis Kalle Rovanperä võidurõõmu Portugalis toimunud autoralli MM-etapil, siis sel nädalavahetusel sai ta šampust pritsida driftivõistlusel.

Nimelt lendas 22-aastane soomlane Lõuna-Euroopast otse Jaapanisse, et osaleda tõusva päikese maa Formula Drift sarja teisel etapil.

Kuigi Rovanperä polnud seal tema istumise alla antud Toyota GR Corolla driftimasinat varem proovinud, ei takistanud see tal Fukushimas toimunud võistlusel triumfeerimast. «Tunne on täiesti imeline,» sõnas ta väljaandele DirtFish.

«See on esimene kord, kui ma Jaapanis [driftis] võistlen. See oli minu jaoks uus väljakutse, kuid uus auto, GR Corolla, töötas väga hästi. Pean meeskonda tänama, sest nad töötasid masina kallal usinalt terve nädala,» lausus soomlane.

Nüüd võtab Rovanperä ka päriselt aja maha, kuid seda ainult korraks. Juuni esimesel nädalavahetusel ootab teda ees Sardiinia MM-etapp, pärast mida on ta lubanud starti tulla ka Rootsis toimuval Drifti Mastersi EM-etapil. Samas sarjas osaleb tänavu ka eestlane Oliver Randalu, kelle noolib tihedas konkurentsis samuti poodiumikohti. 

Kalle Rovanperä stiilinäide driftirajalt:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles