10 soovitust ratsavõistluse külastajale

Copy
Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Igal aastal peetakse Eestis sadu ratsavõistlusi, neist suurem osa just suvehooajal. Kõik nad on pealtvaatajatele tasuta (välja arvatud sügisel Unibet Arenal toimuv aasta tippsündmus Tallinn International Horse Show) ja vaatama tulla võib iga soovija. Kui sul pole olnud varem juhust ratsavõistlust külastada, siis siin väike juhend, mida tasuks vaatama tulles meeles pidada. 

  1. Kutsu kaasa kogu pere ja sõbrad, ratsavõistlustel piletit ei küsita ja seltsis on lõbusam!
     
  2. Koerad võib samuti kaasa võtta, kuid nad peaksid olema rihma otsas ja võistluse ajal ei tohi lubada neil haukuda – see võib võistlevat hobust ehmatada.
     

    Võistlustele on oodatud kogu pere, ka koerad!

    Külli Tedre-Gavrilov

  3. Kust leida infot toimuvate võistuste kohta sinu piirkonnas? Kõik võistlused, stardijärjekorrad ja tulemused on leitavad Eesti Ratsaspordi Liidu infosüsteemis.

  4. Võistlusele võib plaksutades kaasa elada, kuid sportlaste soorituse ajal on tavaks, et platsil valitseb vaikus, kuna ootamatu heli võib hobuseid häirida.
     

    Kaasaelajad Ruilas toimunud meistrivõistlustel

    Kylli Tedre

  5. Soovitav on liikuda vaid publikule mõeldud alas, nii on teie turvalisus kindlalt tagatud.
     
  6. Hobused meelitavad silitama ja patsutama, kuid soovitav on ohutust silmas pidades võõrast hobust mitte ilma omaniku loata katsuma minna.
     
  7. Võõrastele hobustele on ilma omaniku loata ka maiustuste ja muu söödava andmine keelatud. Sporthobustel on sageli oma kindel menüü ja range söötmiskord, et hoida nende tervist.
     
  8. Kui lähete võistluspaigas olevat talli külastama, siis tasub meelde jätta, et tallis peab käituma vaikselt ja rahulikult ning kehtivad samad soovitused hobuste silitamise ja söötmise osas. Loe SIIT tallis kehtivate ohutusreeglite kohta.
     
  9. Ära unusta kaasa võtmast fotoaparaati või videokaamerat, sest kõik toredad elamused tuleb ju mälestuseks jäädvustada, kuid pea meeles, et välguga pildistamine pole lubatud! 
  10. Suvel pane autosse kaasa ka vihmakeep ja istumisalus või matkatool, et tagada endale mugav olemine. Talvel on maneežides üsna jahe, nii et selga tasub panna soojad rõivad.

Kohtumiseni võistlustel!

Juba eeloleval nädalavahetusel kogunevad Maria talus toimuvale CHI Pärnu võistlusele takistussõitjad ja rakendisportlased, kes mõlemad koguvad oma põhiklassides väärtuslikke punkte maailma edetabelisse. Takistussõidus on kohal kogu Eesti paremik, neile lisaks on kohale tulemas sportlased Soomest, Ukrainast, Lätist ja Leedust.

Tõelised emotsioonid ratsavõistlustelt
Tõelised emotsioonid ratsavõistlustelt Foto: Kylli Tedre
Tagasi üles