Skandaal: FIFA sundis naisi alasti võtma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nilla Fischer (paremal).
Nilla Fischer (paremal). Foto: imago images/MICHAEL ERICHSEN/SCANPIX

Endine Rootsi jalgpallikoondise mängija Nilla Fischer avaldas enda raamatus, et Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) sundis naisi enda soo tõestamiseks alasti võtma.

Antud vahejuhtum toimus 2011. aastal Saksamaal toimunud MMil, mil FIFA sundis naisi alasti võtma, et veenduda nende soos. Antud käsk saabus FIFAlt pärast seda, kui kolm Ekvatoriaal-Guinea mängijat kahtlustati enda tegeliku soo varjamises.

Rootsi naiskonna arst saabus hotelli, kus mängijad viibisin ning seal teostati kontroll. «Ma mõistsin, mida mul tuli teha. Pidime püksid koos aluspesuga jalast võtma ning meie füsioterapeut kinnitas soo. Ta andis arstile märku, et kõik on korrektne ning võisime seejärel püksid taas jalga panna,» vahendas SVT rootslanna sõnu.

Antud olukorrast on möödas 12 aastat, ent Fischer pole seda kunagi unustanud. «Mida enam sellest räägin, seda haigem kõik tundub. Esialgu mõtlesime, et tegemist on naljaga, aga hiljem olime šokeeritud. See poleks pidanud selliselt toimuma,» jätkas rootslanna.

Rootsi naiskonna endine arst Mats Börjesson kinnitas olukorda SVTle. Nemad täitsid FIFAst laekunud juhiseid.

«Igal turniiril tuleb kindlaks teha, et tegemist on ikkagi naistega. Antud turniiril lisandus kontrolli üks lisapunkt ning seda ei teadnud keegi ette. Kõik hakkas toimuma pärast seda, kui laekus informatsioon, et keegi olevat püüdnud pettusega tegeleda. Hiljem on kõik kontrollid juba eelnevalt privaatsemalt teostatud,» lisas Börjesson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles