GALERII Suvekuum Käina tõi «Olerex toob Talendid Rajale 2023» võidu sõitma rekordarv noori sportlasi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy

Eile kihutati Hiiumal Kartdagö kardirajal sarja «Olerex toob Talendid Rajale 2023» teine etapp. 40 hobikardisõitja kõrval oli Käinasse tulnud 33 võistluskardisõitjat.

Nagu ikka, hakkasid olulised ajad jooksma kvalifikatsioonist ja ajasõidu võitja hobikardi U10-klassis oli nagu esimeselgi etapil Märten Mäemurd. Teise koha napsas Hiiumaa kohalik tüdruk Keitlin Oolmets ja kolmas oli Aron Lind, vahendab pressiteade.

Finaal möödus sarnase käekirjaga esimesele etapile Aravetel ehk Mäemurd võttis ülekaaluka võidu. Seekord tuli teiseks Robert Esinurm ja kolmandaks Lind.

U12-klassis näitas kvalifikatsioonis parimat minekut Fernando Paimre. Talle kaotas napilt Timur Amir Matinian ja kolmanda koha võttis Jaspar Tatar.

Finaalis kordas Paimre Aravete stsenaariumit ja võttis kindla esikoha. Teiseks tuli Matinian ja kolmandaks läbi B-finaali suurde sõitu jõudnud Rafael Zernask.

Kõikide eelregistreerunud hobikardi sõitjate vahel loositud TARK Racingu võistluskardi trennipäeva võitis U12-klassis osalenud Marten Meindorf.

Võistluskardi noorimas Cadett-klassis oli ajasõidu kiireim Kristofer Saar (Racing Academy), seda Rasmus Korsi (TARK Racing) ja Kaspar Mäesaare (Racing Academy) ees. Sarnaselt esimese etapiga pani eelsõitude ja finaali võidu taskusse Saar, taas kohe tema kannul Kors ja Mäesaar! Kusjuures mõlemas eelsõidus ja finaaliski läks kiireim ring Korsile, aga noorimas võistlusklassis, kus ka piiratud jõuülekanne, on mööda sõitmine veel paras pähkel.

Micro-klassis võttis juba teist etappi järjest kvalifikatsiooni võidu Remi Rubin (Aqva Racing). Kohe tema kannul teisena Simon Ojamäe (TARK Racing) ja kolmandana Bennet Korjus (AIX Racing). Aga just Korjus, kes on sellel hooajal heas hoos nagu Rubingi, otsustas kohasõitudes puhta töö teha, võttes kaks eelsõidu võitu ja oli parim finaalis. Kolmandaks tõusis finaali viiendalt kohalt startinud Ojamäe.

Kiireimas Mini-klassis edestas ajasõidus Kermo Müil (Talvar Racing) napilt Albert Tamme (Aqva Racing). Kolmas oli Patrick Orvandi (KS Academy).

Eelfinaalides aga jagasid omavahel esikolmiku kohti Müil, Tamm ja Nikita Ljubimov (Talvar Racing).

Finaalis läks korralikuks madinaks ja kui korra tundus, et Ljubimov ja Tamm saavad eest minema ja lahendavad võitja omavahel, siis Müil, Orvandi ja Markus Kasepõld (Rapla Kardiklubi) nii ei arvanud.

Kui kaks esimest viimastel ringidel ründamise ja kaitsmisega tegelesid, jõudis esmalt neile järgi Müil ja kohe varsti ka Orvandi ja Kasepõld. Ljubimovi viimase ringi katmine viis aga järjekordse kontaktini Tammega, mille tulemusena kasutasid tekkinud olukorra filigraanselt ära Müil ja Orvandi, sõites selles järjestuses finišilipu alt läbi. Kuigi Tamm sai üle joone kolmandana, kukutas kohtunike žürii määratud karistus ta alles viiendaks, andes sellega poodiumi madalaima astme Kasepõllule.

«Olerex toob Talendid Rajale 2023» kardininad suunatakse nüüd Tartumaa poole, kus on ootamas Eesti üks paremaid kardikeskuseid Lange Motokeskus. Võistlusele registreerimine avatakse 21.06.

Kõiki Käina etapi tulemusi vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles