JÄRELVAADATAV JA GALERII Kardisarja «Olerex toob talendid rajale 2023» III etapp Lange motokeskuses pakkus osalejatele kõike

Postimees Sport
Copy

9. juulil peeti kardisarja «Olerex toob talendid rajale 2023» kolmas etapp. Postimehe alustas ülekandega enne soojendussõitude algust. Vaata ja loe, kuidas võistlus läks.

Hobikardi U10-klassis tundus kõik jätkuvat vanaviisi, kui ajasõidus näitas kiireimat aega suveräänselt sarja valitsev Märten Mäemurd. Karl Hugo Kõrge näitas teist ja Aron Lind kolmandat tulemust.

Küll aga olid ilmataadil omad plaanid ja märjaks kastetud rajal pandi eelsõitudes slikkrehvidel sõitnud poisid ja tüdrukud korralikult proovile. Mäemurd oli omas eelsõidus ka märjal rajal konkurentsitult kiireima ringiajaga, aga liiga tihti ei vastanud valitud kiirus sõiduoludele ja pidevad piruetid andsid lõpptulemuseks alles viienda koha. See aga tähendas, et kiire poiss leidis end ootamatult B-finaalist. Sõiduvõidu võttis hoopis Armand Neidre, seda Lindi ja Joonas Tamme ees.

Teises eelsõidus olid jätkuvalt slikkrehvidel võistelnud lastel olud veelgi libedamaks muutunud, aga see ei seganud Kõrget, kes läks stabiilse sõiduga kõikidelt eest. Teisena tuli üle finišijoone Ken Druppa ja kolmandana Reiko Kiisk.

B-finaalis tegi kiire vigade paranduse sarja liider Mäemurd ja tõusis sõidu võiduga A-finaali. Temaga koos liikusid sinna sõidu teine Jackson Dzivak ja Patrick Treialt.

A-finaal osutus kahe poisi duelliks, kui Kõrge ja Treialt sõitsid pea terve sõidu teineteise järel ja alles ringiga mahajääja tekitas olukorra, kus Kõrge sai Treialti ees kerge edu. Ja kuigi viimane sõitis selle vahe taas peaaegu kinni, jäi rasketes oludes stabiilselt sõitnud Kõrge eduks finišijoonel 0,8 sekundit. Kolmandana lõpetas põneva finaali Kiisk ja seda kõigest 0,2-sekundilise eduga Mäemurdi ees, kes jätkab ka sarja liidrina.

U12-klassis tulid rajale 20 sõitjat ja kvalifikatsiooni võidu võttis endale sarja liider Fernando Paimre. Teiseks tuli Oskar Gubar ja kolmandaks Martin Suurkivi.

Eelsõitudes tekitas endale ja oma poolehoidjatele närvikõdi just Paimre, kui sõitis rajalt välja ja nägi kõvakattega pinnasele tagasisaamiseks kõvasti vaeva. See tähendas, et edasist võistlust tuli alustada B-finaalist. Sellega sai poiss ilusti hakkama ja B-finaali võiduga oli koht A-finaalis tagatud. Väga sarnase käekäiguga oli kvalifikatsioonis teise koha saanud Gubar, kes tagas B-finaali teise kohaga võimaluse sõita A-finaalis.

A-finaal algas lausvihmas ja sõiduoludega tulid kõige paremini toime just Gubar ja Paimre. Nendega koos liikus pjedestaali poole Devon Vagul. Finišijoone ületas esimesena Gubar. Paimre kaotas teisena 3,6 ja Vagul 7,5 sekundit.

Paimre kasvatas oma edumaad sarjas jälitajate ees veelgi, sest lähim konkurent Marten Meindorf oli A-finaalis alles kaheksas.

Võistluskartide noorimas Cadett klassis tuli rajale 11 noort kiirusekummardajat ja kvalifikatsioonivõidu napsas endale kodurada hästi tundev Sten Mihailov (Aqva Racing). Teine oli sarja üldliider Kristofer Saar (Racing Academy) ja kolmas Harald Mägi (Gear Racing). Kui kaks eelsõitu peetud, läks finaalile vastu esimeselt positsioonilt juba Saar, teiselt Rasmus Kors (TARK Racing) ja kolmandalt Mihailov.

Finaalis segas kaarte teise kurvi piruett ja sellest tulenevad kokkupõrked, mis jättis poodiumisoosikutest rivi lõppu Mihailovi. Saar ja Kors ning nendega liitunud Kaspar Mäesaar (AIX Racing) hõivasid sõidu lõppedes poodiumi kolm esimest kohta. Finaali kiireima ringi endale saanud Ott Pettai (Kuningamäe Kart) oli neljas, viies Dominik Lepp (AIX Racing) ja marulist tõusu teinud Mihailov kuues. Edasi juba Mägi, Hugo Pettai (Kuningamäe Kart), Harald Ehasalu (Team-O Racing) ja Ott Kristofer Kask (Yellow Racing).

Klassis Micro asus võistlustulle kaheksa noort sõitjat ja ajasõidu kiireim oli sarja liider Remi Rubin (Aqva Racing). Teine Lukas Teets (Rapla Kardiklubi) ja kolmas Konrad Karjus (Aqva Racing).

Põnevad kaks eelsõitu andsid finaali parima stardipositsiooni Rubinile. Talle järgnesid stabiilselt sõitnud Sebastian Kirss (Aqva Racing) ja Bennet Korjus (AIX Racing). Olgu mainitud, et eelsõitude kohapunktid olid kolmel poisil täiesti võrdsed!

Finaal seiskus peale kahte nurjunud stardikatset punase lipuga ja sellega lõppes kahjuks ka Bennet Korjuse kardimootori starteri tööleping ning poiss jäi sõidust eemale. See vahejuhtum tegi Rubini elu rasketes oludes natuke lihtsamaks, sest ta sõitis teistel eest ära. Stabiilse nädalavahetuse teinud Kirss tuli finišisse teisena (kaotus üheksa sekundit) ja Jasper Kors (AIX Racing) kolmandana.

Üldtabelis tähendas Bennet Korjuse tehniline ebaõnn Rubini punktiedu suurenemist. Kolmandana hingab talle kuklasse Lange etapil neljanda koha saanud Konrad Karjus.

Kiireimas Mini klassis osales 15 sõitjat ja põneva käekäiguga kvalifikatsioonis, kus vihma hakkas sadama esimese kiire ringi keskel, tõmbas pikima kõrre Albert Tamm (Aqva Racing). Talle järgnesid Markus Jauk (Aero Racing) ja Käina etapivõitja Kermo Müil (Talvar Racing).

Eelsõidud, nagu teisteski klassides, toimusid märjas. Finaali läks peale kaht eelsõitu parimalt kohalt Markus Kasepõld (Rapla Kardiklubi), teiselt Raimo Kaljuste (TARK Racing) ja kolmandalt sarja liider Patrick Orvandi (KS Academy).

Finaal pakkus korraliku trilleri, kus liidriohjad haaras enda kätte Kaljuste, Kasepõld kohe tihedalt kannul ja suurepärase stardi teinud Kert Kiisk (TARK Racing) kolmas. Peagi möödus Kasepõld liidrist ja hakkas vaikselt vahet kasvatama. Kaljuste rajalt väljaskäik tõi aga kokku suurema grupi, kust pidid siis selguma poodiumi kaks madalamat astet. Finaali käigus aina paremasse hoogu sattunud Müil tegi ühe möödasõidu teise järel ja oli finišis kindla teisena. Kaljuste oli küll kolmas, aga viiesekundiline ajakaristus tõstis kolmandaks hoopis tiimikaaslase Kiiski!

Võiduga tõusis sarja liidriks Kasepõld, talle järgnevad Patrick Orvandi ja Raimo Kaljuste.

Enne võistlust:

Teine etapp Käinas toob rajale rekordilised 40 hobikaridsõitjat, mis annab alust oodata suurt osavõttu ja ägedaid võidukihutamisi ka Langel.

U10-klassis on kahel esimesel etapil kokku käinud rajal 22 sõitjat. Võitlust sarja võidu nimel jätkavad Märten Mäemurd (90 punkti), Aron Lind (71) ja Robert Esinurm (71).

U12-klassis on teistel veidi eest ära rebinud Fernando Paimre (90). Teda jälitavad Marten Meindorf (60) ja Airon Lind (59) ning kaugel ei ole ka Rafael Zernask (53).

Põnevaid sõite on oodata ka võistluskardisõitjatelt, kus taaskord on registreerunud kõigi kolme klassi Eesti paremik, sealhulgas Albert Tamm, kes võitis paar nädalavahetust tagasi WSK Mini Gr3 U10 etapi Sarno rajal Itaalias.

Teise etapi järel on koolide arvestuses teistel veidi eest libisemas 147 punkti kogunud Laagri kool. Järgnevad tihedalt koos Tallinna 21. keskkool (114), Rapla Vesiroosi kool (110) ja järgmine jälitajate grupp Miina Härma gümnaasium (98), Nõo põhikool (97), Tallinna Audentese erakool (94) ja Paikuse põhikool (90). Kokku on kahel esimesel etapil osalejaid olnud 64 koolist.

Võistluspaigas juhendab Langel võistlejaid 2016. aasta talendisarja võitja ja hilisem Eesti meister Randel-Erik Evestus.

Kardisarja koostööpartneriteks on Olerex, Postimees, Aravete kardi- ja vabajakeskus, Kartdagö Käina kardirada, Lange motokeskus, Kartdagö Tabasalu kardirada, Heveko Racing, Ruu Kivi, Fahle, Ajutrust, Veho, Respo, Shell, Tamrex, MULL Drinks, Cramo ja Grano.

Täiendavat infot vaata SIIT!

Ülekandekava

  • 10.00 Hobikartide soojendussõidud
  • 11.00 Võistluskartide soojendussõidud
  • 11.35-12.20 Hobikartide ajasõidud

Võistluskartide ajasõidud

  • 13.00 Cadet
  • 13.10 Micro
  • 13.20 Mini

Hobikartide eelsõidud

  • 13.30 U10
  • 14.30 U12

Võistluskartide eelsõidud

  • 14.30 ja 15.45 Cadet
  • 14.40 ja 15.55 Micro
  • 14.50 ja 16.05 Mini

Finaalsõidud

  • 15.15 Hobikartide U10 B-finaal
  • 15.30 Hobikartide U12 B-finaal
  • 16.20 Hobikartide U10 A-finaal
  • 16.40 Hobikartide U12 A-finaal
  • 17.00 Cadet
  • 17.25 Micro
  • 17.50 Mini
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles