Surmaga lõppenud õnnetus tõi kaasa 84-eurose trahvi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT

Rootsi ratsaspordiüldsust tabas nädalavahetusel kaotus, kui veterinaaridel tuli ennast vigastanud hobune magama panna.

Traagilised sündmused leidsid aset Vaggerydis toimunud hobuvõiduajamisel. Enne päeva neljandat sõitu pääses Global Diplomacy nime kandnud hobune valla ning vigastas ennast.

Võistluspaiga mänedžer Niklas Bjelke sõnas väljaandele Sportbladet, et kaks hobust põrkasid enne starti omavahel kokku, mille tulemusena üks neist ehmus ja lahti pääses.

Viga saanud Global Diplomacyga hakkasid jalamaid tegelema kohapealsed veterinaarid, kes toimatasid hobuse ka lähedalasuvasse kliinikusse. Sealsetel arstidel ei jäänud paraku muud üle, kui tõdeda, et vigastused on liiga tõsised ning hobune pandi magama.

«Lahti pääsenud hobune üritas hüpata üle piirde, kuid jäi sinna peale kinni ja vigastas ennast. Kui eemaldasime temalt ratsavarustuse, nägime haava, mis tugevasti veritses. Peatasime verejooksu ning toimetasime ta raja juures olevasse kliinikusse,» selgitas veterinaar Anders Edman. «Paraku olid vigastused aga nõnda tõsised, et ta tuli magama panna.»

Võistluste kodulehel on näha, et Global Diplomacy džokile Carl Johan Jepsonile määrati hooletu tegutsemise tulemusena kaasvõistlejate häirimise eest 1000 Rootsi krooni ehk ca 84 euro suurune rahatrahv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles