USA olümpiaala legendi süüdistatakse alaealise seksuaalses kuritarvitamises

Postimees Sport
Copy
Rich Fellers
Rich Fellers Foto: Kuvatõmmis Robin Wymani Facebookist

Ratsutamismaailma on tabanud skandaal, kui selle ala legend ja olümpial osalenud Rich Fellersit süüdistatakse alaealise seksuaalses kuritarvitamises.

63-aastase Fellersi ohver oli tema 17-aastane õpilane. Fellersit süüdistatakse oma õpilase ahvatlemise eest suhtesse, mis oli Ameerika Ühendriikide seaduste kohaselt ebaseaduslik.

The New York Post teatas, et Fellersile mõistetakse neli aastat vangistust. Esialgne vahistamine toimus 2021. aastal, kui tema õpilane oli 17-aastane, kuid tüdruk oli juba aastaid enne seda tema juures treeninud. Ta oli 15-aastaselt kolinud oma korterisse, et olla Fellersi tallile ja treeningkeskusele lähemal, kuigi on ebaselge, mis täpselt ja millal paari suhe alguse sai.

Tüdruk on olnud olukorra suhtes avatud, kirjeldades Fellersit kui isafiguuri, kuid tema maine on nüüd pärast kolmapäevast ülestunnistust räsitud.

Väljaanne Bloomberg kirjutas, et nende suhe kestis kuni Fellersi naine tabas paari koos Airbnb-s, mida viimased jagasid Michiganis toimunud hobusenäitusele reisimise ajal.

Tema abikaasa esitas ametliku kaebuse ja Fellers lisati USA spordiohutuse keskuse (US Center for SafeSport) peatamiste nimekirja. Asutus loodi pärast kui tuli välja Larry Nassari aastatepikkune seksuaalne väärkohtlemine ja kuritarvitamine, kui ta töötas USA olümpiavõistkonna juures.

Rich Fellers oli aktiivne ratsasportlane ja osales 2012. aasta Londoni olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles