Klettenberg seljatas Ellermanni ja võitis Tartu GP

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gunnar Klettenberg.
Gunnar Klettenberg. Foto: Erakogu

Tartus Ihaste Ratsaspordikeskuses kolm päeva kestnud ratsutamisvõistlused kulmineerusid täna kõrgetasemelise Tartu GP-ga, kus tihedas konkurentsis väljus võitjana Gunnar Klettenberg.

Rohkem kui 10 000 euro suuruse auhinnafondiga võistlustel anti kokku 420 starti ning selgitati parimad 15 võistlusklassis. Ilm soosis võistlejaid ning samal ajal ratsakeskuses korraldatud avatud talude päev lisas publikut.

Reedel said võistlused alguse noorte mõõduvõttudega kuni 70-sentimeetriste takistustega ja sealt edasi üha suuremate kõrgusteni. Laupäeva alustati võistlemist taas platsil, kuid õhtupoole korraldati kahes klassis maastiku-takistussõit ehk derby. Vaatemängulist derby-võistlust korraldatakse harva, kuna see nõuab palju ruumi ja ka hoopis teisiti treenitud hobuseid, tõdes võistluste direktor Enno Pille. 1,5 kilomeetrit pika maastikusõidu võitis Erkki Hõim hobusel Roleks.

Väga keeleolukaks kujunes laupäevaõhtune veteranide võistlus, kus nii mõnedki endised sportlased ei ole vahepeal paarkümmend aastat sadulasse istunud. Võistluse võitis Urmas Tomps. Mees, kes osales 30 aastat tagasi Ihastes korraldatud Eesti esimesel ratsutamise MK-etapil.

Pühapäevast võistluspäeva alustati 100 sentimeetri kõrguste takistuste ületamisega ning jokkeritega, kus üks takistusi andis rohkem punkte. Järgnesid 110 ja 120 cm takistused ning siis võistluste nael – Tartu GP, kus takistuste kõrgused juba 135 sentimeetrit.

Võistlus kujunes lõpuks Hanno Ellermanni ja Gunnar Klettenbergi duelliks. Ellermann pälvis hobusega Kristallo neljanda ja hobusega Quintano Gramina teise koha. Klettenbergi kandis hobune Hunter pronksisele kohale, esikohakarika võitis ta aga hobusega Jolanda.

Võistluste direktor Enno Pille jäi ürituse korraldusliku poolega rahule ning ta avaldas arvamust, et saadud kogemus annab julguse taotleda tuleval aastal hoopis suurema võistluse, MK-etapi, korraldamist. «Maailmakarika etapp oleks Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnale Tartule vääriline võistlus,» leidis ta.

Kõikide tulemustega on võimalik tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles