JÄRELVAADATAV JA GALERII Kardisarja «Olerex toob talendid rajale 2023» finaaletapp Tabasalus

Postimees Sport
Copy

Sel laupäeval toimus Tallinna külje all Tabasalus hooaja viimane etapp kardisarjas «Olerex toob talendid rajale 2023». Postimehe kaudu saad vaadata nii ülipõhjalikku galeriid kui ka võistluse ülekannet.

Suurepärases ilmas läksid kokku rajale 36 hobi- ja 30 võistluskardisõitjat. Võistluspäevas oli tunda hooaja viimasele võidusõidule kohast pinget ning palju positiivseid emotsioone.

Neljanda etapi hobikardi ajasõidud läksid üsna ootuspäraselt. U10-klassis oli ajasõidus kiireim Märten Mäemurd, kes osales tänavu igal etapil ning sai enda nimele ajasõitude parima aja.

Tabasalu võistluse ajasõidu parimana teenis Mäemurd Veho Pole Position eriauhinna, mille oli U10- ja U12-klasside võitjatele välja pannud Veho Eesti. Ajasõidus oli teine Georg Kogermann ja kolmas Patrick Treialt. Kui võrrelda nende varasemaid ajasõidu tulemusi, siis tegid mõlemad Tabasalus suure arenguhüppe.

Eelsõidud möödusid rahulikult, kõige suuremad kohtade vahetused toimusid esimestes stardijärgsetes kurvides. Peale esimesi ringe said kolm esimest sõitjat üsna kindlalt oma sõitu sõita ning väiksemad kohavahetused toimusid tagapool.

B-finaal pakkus aga üllatusi. Juba esimesel ringil toimus väike ahelkokkupõrge, mille tõttu tekkisid mõningad kohtade vahetused. Üsna peatselt aga suutsid Ken-Sander Kogermann ja Treialt kahekesi teistelt eest ära sõita, tagades sellega arvestatava edumaa.

Kõik tundus kindel, kuni Kogermann sõitis viiendal ringil rajalt välja ning langes viimaseks, kaotades sellega paraku ka võimaluse pääseda A-finaali. Väljasõidust mõjutatud Treialt kaotas samuti kohti, jäädes napilt neljandaks kuni sõidu lõpuni. A-finaali said seega Oliver Musten, Liis Liivand ja eelviimaselt kohalt alustanud Joonas Tamm.

A-finaalis tegi hea stardi Mäemurd, kes tõusis esimeseks ja säilitas selle koha ka finišis. Koos Mäemurdiga moodustasid esimese ringi jooksul tihedama viisiku Georg Kogermann, Karl Hugo Kõrge, Aron Lind ja Robert Esinurm, kuid viimase optimistlik möödasõidukatse lõppes piruetiga ning viis Esinurme rivi lõppu.

Hea sõidu tegi ka Liivand, kes alustas küll eelviimaselt kohalt, kuid moodustas pärast Esinurme piruetti esimeste sõitjatega uue viieliikmelise pundi oli lõpuks neljas. Tema nimele jäi ka A-finaali kiireim ring. Teise koha sai Georg Kogermann ning kolmanda koha võitles endale välja neljandana startinud Lind.

U10 klassi esikolmik hooaja kokkuvõttes:

  1. Märten Mäemurd

  2. Aron Lind

  3. Robert Esinurm

U12-klassis tegi sel korral ajasõidus suurepärase töö Jaspar Tatar ning ajasõidu võitjana teenis ta sellega ka Veho Pole Position eriauhinna. Ajasõidus oli teine Siim Liivand ja kolmas Devon Vagul. Kõik kolm saavutasid hooaja varasemate etappide ajasõitudega võrreldes oma parima tulemuse.

Esimeses eelsõidus näitas väga head sõiduoskust Rafael Zernask, kes parandas oma positsiooni kuue koha võrra ja suutis säilitada lõpuringidel liidripositsiooni. Teises eelsõidus said Fernando Paimre ja Marten Meindorf üsna alguses teistelt eest ära ning kindlustasid oma positsioonid kuni sõidu lõpuni.

Nende järel moodustus viie sõitjaga punt, kus toimus mitmeid kohtade vahetusi, kuni Gregor Novozilovil õnnestus lõpuks viimastel ringidel pundist lahti rebida ja kolmandaks tulla. Teises eelsõidus startima pidanud ja ajasõidus teist tulemust näidanud Liivand ei saanud tervislikel põhjustel startida.

B-finaalis sai hea stardi teiselt kohalt alustanud Tatar, kes võttis kohe liidripositsiooni ja hoidis seda sõidu lõpuni. Esimeselt kohalt startinud ja paar ringi teise koha eest võidelnud Mark Sebastian Esna sõitis kolmandal ringil rajalt välja ning pidi võidusõitu jätkama kuuendalt kohalt. Esna parandas küll oma positsiooni järelejäänud ringidega kahe koha võrra, kuid A-finaali pääsemiseks sellest ei piisanud. Peale Tatari said koha A-finaalis Kristen Hioväin ja Martin Suurkivi.

A-finaali esimestel ringidel oli paar väiksemat väljasõitu, kuid enamasi läks võistlussõit eriliste vahejuhtumiteta. Silmapaistvama sõidu tegi Meindorf, kes startis neljandalt positsioonilt ning parandas ring-ringi haaval kohta ja tõusis liidriks, säilitades esikoha finaalsõidu lõpuni. Meindorfi nimele jäi ka A-finaali kiireim ring.

Tema järel pidasid teise ja kolmanda koha pärast tulist võitlust Zernask ja Paimre, kes vahepeal ka omavahel kohti vahetasid, kuid lõpuks lõpetas Zernask siiski teisena ja Paimre kolmandana.

U12 klassi esikolmik hooaja kokkuvõttes:

  1. Fernando Paimre

  2. Marten Meindorf

  3. Airon Lind

Sportklassi kõige nooremate ehk Cadet-klassi kvalifikatsiooni võitis Mialiis Vainumets (AIX Racing), teise aja sai Rasmus Kors (TARK Racing) ning kolmanda Kaspar Mäesaar (Aix Racing), kindlustades sellega endale eelsõitude parimad stardikohad.

Esimeses eelsõidus käis tihe võistlus teisele ja kolmandale kohale ning liider Kors sai tänu sellele arvestatava edumaa. Teisena lõpetas sõidu Vainumets, kes sõitis ka esimese eelsõidu kiireima aja.

Kvalifikatsioonis tehniliste probleemide tõttu viimase aja saanud ja eelsõidus viimaselt positsioonilt alustanud Kristofer Saar (Racing Academy) näitas head minekut ja lõpetas eelsõidu kolmandana. Teises eelsõidus võttis esikoha samuti Kors, teisena lõpetas taaskord suurepärast sõitu teinud ja viimaselt kohalt alustanud Saar ning kolmandana Ott Pettai (Kuningamäe Kart).

Finaalsõidus tegi väga hea stardi esikohalt startinud Kors ning neljandalt kohalt lähte saanud Mäesaar, kes hoidsid sõidu lõpuni kindlalt esimest ja teist kohta. Kolmanda koha peale käis aga võitlus suuremas pundis, kuhu esialgu mahtus ka teiselt kohalt startinud Saar, kes aga ei mahtunud viiendal ringil enam rajale ära, käis muru peal ning jätkas võistlust hoopiski eelviimaselt kohalt. Kolmandana lõpetas finaalsõidu Dominik Lepp (AIX Racing).

Micro-klassi kvalifikatsioonis oli kõige kiirem sõitja Bennet Korjus (Aix Racing), tema järel tulid väikeste vahedega Remi Rubin (Aqva Racing) ja Jasper Kors (Aix Racing). Esimeses eelsõidus olid Korjus ja Kors kolmandaks ringiks juba edumaa kindlustanud. Kolmandana lõpetas Konrad Karjus (Aqva Racing), kelle nimele jäi ka esimese eelsõidu kiireim aeg. Teises eelsõidus lõpetas esimesena Korjus, teise koha võitles välja Kors ning kolmandana jõudis finišisse Rubin.

Finaalsõitu juhtis ülekaalukalt Korjus, kelle nimele jäi ka finaali kiireim aeg. Tema järel teisel kohal sõitis kindlat sõitu Kors ning kolmandat kohta hoidis sõidu lõpuni Rubin. Neljandalt kohalt startinud Karjusel ebaõnnestus esimene võistlusring ning ta langes vahepeal seitsmendaks, kuid suutis hea sõiduga tõusta neljandaks.

Micro klassi esikolmik hooaja kokkuvõttes:

  1. Remi Rubin

  2. Bennet Korjus

  3. Konrad Karjus

Mini-klassi kvalifikatsioonis kindlustasid endale parimad stardikohad Patrick Orvandi (KS Academy), Albert Tamm (Aqva Racing) ja Endrik Peets (KS Academy).

Esimeses eelsõidus oli esimestel ringidel tihe võitlus, kuid juba peatselt olid esimesed kolm teistest pisut eemaldunud. Liidrikohta hoidis kuni lõpuni Tamm, teisena lõpetas Orvandi ja kolmas koht läks Peetsile. Punktiliider Markus Kasepõld (Rapla Kardiklubi) alustas sõitu seitsmendalt kohalt, kuid sõitis rajalt välja ning pidi võistluse teisel ringil üldse katkestama. Esimese eelsõidu kiireima aja sõitis välja seitsmendana lõpetanud Jan Pragi (Vihur Team).

Teises eelsõidus toimus nii mõndagi. Teisel ringil põrkasid kardid omavahel kokku, mistõttu tuli võistlus katkestada Kermo Müilil (Talvar Racing). Kolmandal ringil kohtusid omavahel ka Markus Jauk (Aero Racing) ja Raimo Kaljuste (TARK Racing), mille tulemusena oli Kaljuste sunnitud katkestama ning Jauk langes võistlejaterivi lõppu. Teise eelsõidu lõpetas esimesena Tamm, teisena Orvandi ja kolmandana Peets.

Finaalsõit pakkus kõige enam põnevust. Oli mitmeid kohtade vahetusi ja pingelisi võistlusmomente. Kui Tamm ja Peets said stardijärgselt oma kohti säilitada, siis esialgu jätkas kolmandal kohal sõitu Kert Kristian Kiisk (TARK Racing). Peagi võttis aga Orvandi kolmanda koha tagasi ning jätkas esikolmikuga sõitu poodiumi nimel.

Kui Tamm oli terve sõidu vältel võistlust juhtimas, kihutades ka finaalsõidu kiireima ringi, siis Peets ja Orvandi pidasid teise ja kolmanda koha nimel omavahel pidevat heitlus nii, et isegi viimasel ringil vahetati veel kohti. Finaalsõidu võitis Tamm, teise koha sai Peets ja kolmanda Orvandi.

Mini klassi esikolmik hooaja kokkuvõttes:

  1. Patrick Orvandi

  2. Markus Kasepõld

  3. Kermo Müil

Koolide punktiarvestuses on hooaja lõpptulemusena esikolmik järgmine:

  1. Laagri Kool – punktide kogumisele aitasid kaasa Jaspar Tatar, Kert Kristian Kiisk, Liis Liivand ja Siim Liivand

  2. Nõo Põhikool – punktide kogumisele aitasid kaasa Jasper Kors ja Rasmus Kors

  3. Tallinna 21. Kool – punktide kogumisele aitasid kaasa Konrad Karjus, Patrik Suurpere ja Rafael Zernask

Hooaja kõiki tulemusi ning koolide ja võistlusklasside sõitjate punktiarvestust on võimalik näha SIIT.

Kokkuvõtteks saab öelda, et tegemist oli eduka ja suurepärase hooajaga. Täname kindlasti kõiki toetajaid, kes aitasid seda võistlusformaati edendada! Täname ka kõiki võistlejaid, nende lähedasi ja sõpru, sportkartide tiime ja korraldajaid! Kohtume juba uuel hooajal!

Kardisarja koostööpartneriteks on Olerex, Postimees, Aravete kardi- ja vabaajakeskus, Kartdagö Käina kardirada, Lange motokeskus, Kartdagö Tabasalu kardirada, Heveko Racing, Ruu Kivi, Fahle, Ajutrust, Veho, Respo, Shell, Tamrex, MULL Drinks, Cramo ja Grano.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles