Norralaste olümpialootus töötab igapäevaselt koristajana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urige Buta tööpostil.
Urige Buta tööpostil. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel maratonijooksus stardijoonele asuv Urige Buta töötab Norras igapäevaselt koristajana.

Etioopiast pärit, kuid põgenikuna Norrasse jõunud, Buta sai uue kodakondsuse 2011. aastal ning Londoni olümpiamängudel loodab ta maratonijooksus jõuda kaheteistkümne parema sekka, kirjutab Sportsmail.

«Minu unistuseks on olnud alati olümpiamängudel osalemine ja praegu on see ka teoks saamas,» sõnas Buta.

Sportlase isiklikuks rekordiks on kaks tundi ja üheksa minutit ning Norra praegusest rekordist on see ühe minuti jagu kiirem. Lisaks trenni tegemisele töötab ta veel igapäevaselt koristajana.

«Alustan tööga hommikul kell kuus ja seejärel töötan ilma pausita viis kuni kuus tundi,» sõnas Buta, kes seejärel seab sammud treeningule. «Kella kolmest pean ma uuesti tagasi olema.»

Buta põgenes Etioopiast 2003. aastal, kuna tema isa vahistati valede poliitiliste vaadete tõttu. Buta sõnul aitas üks isa sõber tal turvalisuse huvides riigist põgeneda ning niimoodi ta Norrasse sattus. Samas lisas ta, et oma isast ei ole ta hiljem midagi kuulnud.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles