Räikköneni palk on üks spordiajaloo suurimaid

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: Reuters / Scanpix
Vormel-1 maailmameistri Kimi Räikköneni ja Ferrari vaheline kolmeaastane leping on üks spordiajaloo suurimaid tehinguid.

Soomlane Kimi Räikkönen hoiab mitteametlikus sportlaste kõigi aegade suuremasummaliste lepingute edetabelis üheksandat kohta, vahendab Helsingin Sanomat.

Kuigi edetabel on mitteametlik ning summad võivad reaalsuses veidi erineda, annavad kogutud andmed siiski hea ülevaate ajaloolistest lepingutest.

Räikköneni ja Ferrari 2007. aastal allkirjastatud kolmeaastane leping toob soomlasele sisse 153 miljonit dollarit ehk üle 1,8 miljardi Eesti krooni.

Räikköneni ühe aasta sissetulek on seega umbes 51 miljonit dollarit ehk üle 623 miljoni Eesti krooni, mis tähistab edetabeli järgi suurimat aastapalka.

See aga ei tähenda, et Räikköneni näol oleks tegemist kõikide aegade kõige rikkama sportlasega, kuna käesolevas edetabelis pole arvestatud reklaamitulusid, auhinnarahasid ning võiduboonuseid.

Edetabelis vaadeldakse vaid sõlmitud töölepingute ja nö palgasissetulekud suurust, mistõttu lühiajalisi lepinguid selles märgitud pole.

Kuigi Räikköneni kolmeaastane tehing paikneb ajalooliste tehingute nimistus alles üheksandal kohal, on eespool asetsevad lepingud sõlmitud märksa pikema aja peale.

Kahte tipukohta hoiab näiteks pesapallur Alex Rodriguez oma kümneaastaste lepingutega. Tema eelmisel aastal New York Yankeesiga sõlmitud kümneaastane leping toob sisse lausa 275 miljonit dollarit. Eelmine sama pikk leping Texas Rangersiga oli sõlmitud 252 miljoni dollari peale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles