Eesti kardisportlane võitis MMil kvalifikatsiooni

Postimees Sport
Copy
Mark Dubnitski
Mark Dubnitski Foto: LRN Photo

Mark Dubnitski võitis täna kardisõidu maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonisõidu Itaalias Franciacorta kardirajal

OK Juniori ja OK klasside maailmameistrivõistlused said alguse eile kvalifikatsioonisõitudega. Klassis OK näitas parimat kiirust eestlane Mark Dubnitski, kes võitis viienda kvalifikatsioonigrupi ja edestas ringiajaga 47,294 seni teises kvalifikatsioonigrupis parima aja sõitnud Rene Lammersit (NLD) vaid 0,006 sekundiga. CRG tehasetiimi esindav Dubnitski ei näidanud seejuures mitte ühtegi parimat sektoriaega, kuid pani kokku tähtsaimal hetkel nädalavahetuse parima ringiaja, seisab Eesti Autospordi Liidu kodulehel.

Raske töö tasuks saab noormees startida parimalt stardikohalt kõigis eelsõitudes, mis sõidetakse eilse ja tänase päeva jooksul. Samas klassis näitas 70. aega Roland Kuklane, kes kaotas kaasmaalasele parimal ringil 0,571 sekundit. Tema stardib kõikidesse oma eelsõitudesse 20. positsioonilt. Juba toimunud esimeses eelsõidus sai ta kirja 21. koha.

Klassis OK Junior on ainukese eestlasena stardis Meryl Peldes, kellel sel hooajal palju tempoprobleeme olnud. Õnneks suutis Meryl need seekord seljatada ja näitas 123 võistleja konkurentsis 46. aega, kaotades võitjale Christian Costoyale (ESP) 0,416 sekundiga. Eelsõitudesse annab see temale 13. ja 14. stardikohad. Juba toimunud esimeses eelsõidus lõpetas Peldes 15. kohaga.

Baltikumi sportlased näitasid täna väga head taset, sest OK klassi ajasõidus mahtus esikümnesse ka lätlane Tomass Stolcermanis, kes vaid kuu aega tagasi KZ2 maailmakarika 7. kohaga lõpetas. Eile näitas ta 9. ringiaega.

Võistlused jätkuvad eelsõitudega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles