Hobune põrus dopingukontrollis ja Hiina võistkond ei pääse Pariisi olümpiale

Toimetas Ville Arike
Copy
Alex Hua Tian võistlemas Hangzhous peetud Aasia mängudel.
Alex Hua Tian võistlemas Hangzhous peetud Aasia mängudel. Foto: Wei Peiquan/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Doping, nagu ka hädad, ei käi ainult mööda inimesi. Rahvusvahelise ratsaspordiliidu (FEI) teatel andis ühe Hiina ratsutaja hobune positiivse dopinguproovi ning koos sellega langes terve riigi koondis Pariisi olümpia võistkonnavõistluselt välja.

Portaali InsideTheGames teatel võeti dopinguproov juunikuus Iirimaal peetud olümpiamängude valikvõistlusel, kus Hiina sai teise koha ja sellega Pariisi-pileti. Ent hobuse Chicko, kellega sõitis Alex Hua Tian, dopinguproovist leiti keelatud ainet Altrenogest.

Altrenogesti kasutatakse seksuaalse aktiivsuse perioodil emaste hobuste hormoontalitluse tasakaalustamiseks. FEI teatel ei ole tegemist nõnda suure rikkumisega, et kolmedel olümpiamängudel osalenud Hua Tian pidanuks saama võistluskeelu. Too võistleski eelmisel nädalal lõppenud Aasia mängudes kodumaal Hangzhous ning võitis nii individuaalsel kui ka võistkonnavõistlusel kuldmedali.

Küll aga trahviti Hiina ratsaliitu 1500 Šveitsi frangiga (umbes 1500 eurot), samuti tuli neil tasuda B-proovi avamise kulu 2000 franki.

Hua Tiani ja Chicko tulemus OM-valikvõistlusel tühistati, sellega langes Hiina neljandaks ning olümpiapilet läks hoopis Jaapani koondisele.

Kaks aastat tagasi sai Hiina võistkond Tokyo olümpial 9. koha, võitis Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles