Noor Eesti sõitja säras võistlusel, kus võidutsenud Rosberg, Alonso, Vettel ja Hamilton

Postimees Sport
Copy
Albert Tamm.
Albert Tamm. Foto: Masinawärk/Automotiiw

Itaalias Lonatos peetud 51. Trofeo delle Industrie kardivõistlusel oli heas hoos noor Eesti võidusõitja Albert Tamm.

Pika ajalooga, juba 1971. aastal esmakordselt peetud, võistlusel on parimate hulgas olnud paljud kuulsad sõitjad ning F1 maailmameistrid. Erinevate klasside võitjate seast leiab nimed nagu Nico Rosberg, Fernando Alonso, Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton, seisab pressiteates.

Mini U10 klassis võistelnud Tamme võistlusnädalavahetus ei alanud kergelt. Vihmast tingitud keerulistel rajaoludel suutis Tamm oma grupi kvalifikatsioonis välja sõita 12. koha.

Albert Tamm.
Albert Tamm. Foto: Masinawärk/Automotiiw

Esimesest sõidust tuli noor võidusõitja välja alles 15. kohaga. Teises sõidus parandas Tamm oma tulemust märgatavalt, tõustes kümme kohta ja finišeerudes kuuendal kohal. Need tulemused andsid eelfinaaliks 14. stardikoha.

Eelfinaalis suutis Tamm oma kohta taaskord kõvasti parandada, tõustes 14. kohalt kuuendaks ning tihedas finaalis võitles eestlane välja koha poodiumil, lõpetades pika nädalavahetuse kolmandana.

Tasub ära märkida, et Tamme klassis oli kokku 54 sõitjat, kellest 36 pääsesid finaali. Esinelik lõpetas sama sekundi sees ning Tamme nimele läks ka finaalis välja sõidetud kiireima ringi aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles