Piiroja traumadest: nii pole mõtet edasi teha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondist on Raio Piiroja (nr 4) võimaluse korral alati aidanud, kuid paraku on mängudes saadud vigastused toonud kaasa mängupause klubisärgis.
Eesti jalgpallikoondist on Raio Piiroja (nr 4) võimaluse korral alati aidanud, kuid paraku on mängudes saadud vigastused toonud kaasa mängupause klubisärgis. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise tugitala Raio Piiroja taastub vigastusest ja hakkab suvel otsima uut klubi.
 


Eelmisel nädalal teatas Hollandi jalgpalliklubi Vitesse, et Eesti koondislase Raio Piirojaga järgmise hooaja plaanides enam ei arvestata. Samal ajal kodumaal vigastust ravinud keskkaitsjale ei olnud tegemist üllatusega.

«Ise lugesin ka lehest, kellega ei kasutata lepingu pikendamise võimalust. Mina pole midagi pettunud, pigem võib klubi olla pettunud. Sain siia (Vitessesse – toim) tulles teisel päeval vigastada ning siis tulid koondisemängud, kust tulin vigastustega tagasi. Olingi nagu rohkem koondisemängija,» avaldas Piiroja, kes augusti viimasel päeval sõlmis Hollandi klubiga 1+1 aasta pikkuse lepingu.

Säärelihase vigastus

Viimasel ajal mitmete traumadega kimpus olnud keskkaitsja pole nüüdki saanud soovitud moel harjutada. Pärast mullu tehtud operatsiooni Vitesse põhimeeskonnas vahetusmängijate pingile tõusnud ja duubelrivistuses mängukoormust saanud Piiroja peab nüüd hakkama taas oma koha eest võitlema.

«Olin vahepeal nädal aega Eestis ning käisin siin jalga ravimas,» põhjendas keskkaitsja, miks ta ei ole viimastel kordadel koosseisu kuulunud. «Tõmbasin säärelihase ära. Homme (täna – toim) saab sellest kaks nädalat. Järgmine nädal samal ajal loodan mängukõlblik olla. Kaspar (Eesti jalgpallikoondise arst Kaspar Rõivassepp – toim) aitas mul jälle jalad alla. Tema kasutatav ravimeetod sobib mulle hästi ja on ennegi aidanud.»

Praegu kogub Piiroja taas vormi ning loodab lähiajal meeskonna duubelrivistuses mänguaega teenida. «Täna jooksin esimest korda palliga. Nüüd võtan veel pool nädalat kergemalt, et kindla peale uut vigastust vältida. Minu jaoks on pilt selge ja klubi poolt signaal olemas, ma ei saa enam uut traumat endale lubada. Üritan nüüd suveks ennast heasse seisundisse ajada,» sõnas Piir­oja. «Seekord vigastasin ennast puhtalt enda lolluse pealt. Vorm oli juba hea ning üritasin saada veel paremaks ja ei võtnud ka vabu päevi, nii ma endale liiga tegingi. Vanust on juba küll, kuid ikka tuleb selliseid asju ette. Loodan, et õppisin sellest.»

Kui käimasoleva hooaja järel tuleb keskkaitsjal otsida endale uus tööandja, siis seni pole uusi võimalikke kosilasi silmapiiril näha. Mängumehe sõnul pole ta praegu ühenduses olnud ka oma pikaaegse tööandja Fredrikstadiga, kus ta pallis aastatel 2004 kuni 2011.

Siiski loodab ta endale sügiseks välismaalt uue koduklubi leida. «Veel ei ole selliseid mõtteid, et tuleks Eestisse karjääri lõpetama. Kõige tähtsam on aga ikkagi tervis. Kui ka järgmine hooaeg läheb samamoodi, siis nii pole mõtet enam edasi teha. Ise olen ikka optimist ja usun, et saan sellest vigastuste jadast üle,» rääkis Piiroja.

Kõva mängutase

Eesti koondise üks tugitalasid tunnistas, et karjääri praeguses faasis võis Vitessega liitumine olla äkki liiga suur hüpe. Võrreldes seni kogetuga tuli kohaneda ka teistsuguse mängustiiliga.

«Hollandisse minek avas ikka minu silmad. Norras arvasin, et olen kõva mängumees, kuid siinne tase on midagi muud. Liigade vahe on suur. Peab kõvasti pingutama, et siinsetega sammu pidada,» avaldas Piir­oja.

«Oleksin viis-kuus aastat tagasi Hollandisse saanud, siis oleks karjääri mõttes see kindlasti kasuks tulnud. 2002. aastal käisin AZis ja Heerenveenis ning sinna mängima saades oleks kõik korralikult paika pandud. Nüüd tehakse juba ka Eestis sama head tööd. Minu tehnikaga on Hollandi liiga tippvõistkonnas keeruline hakkama saada. Siin on rohkem ikka selline palli lükkamine, kuid minu stiiliks on füüsiline ja jõuline mäng,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles