Venemaa ratsutajad lubatakse võistlustele tagasi. Neutraalse staatuse saavad ka... hobused!

Toimetas Ville Arike
Copy
Venemaa ratsutajad loodavad pääseda Pariisi olümpiamängudele, mitmed neist on sel eesmärgil vahetanud kodakondsust. Tokyo olümpia ratsutamisvõistlusel tehtud pilt on illustratiivne.
Venemaa ratsutajad loodavad pääseda Pariisi olümpiamängudele, mitmed neist on sel eesmärgil vahetanud kodakondsust. Tokyo olümpia ratsutamisvõistlusel tehtud pilt on illustratiivne. Foto: Michael Reynolds/EPA/SCANPIX

Rahvusvaheline ratsaliit (FEI) lõdvendas järjekordse spordialaliiduna agressorriikide vastaseid sanktsioone, lubades Venemaa ja Valgevene ratsutajad võistlustele tagasi. Sel spordialal on mõni asi aga natuke huvitavam kui teistel aladel.

Nimelt pääsevad tavapärases neutraalses staatuses võistlustele sportlased, ametnikud ja ka... hobused! Jah, kui FEI 6. märtsil 2022 agressorriikidele keelu peale pani, kehtis see ka Venemaa ja Valgevene hobustele!

Ajaleht Sport-Ekspress märkis, et rahvusvahelise alaliidu nüüdne otsus on muidugi tore, kuid FEI pole veel teatanud, millised on neutraalsena võistlemise kriteeriumid – paljudel aladel pole Venemaa sportlased-ametnikud nendega rahul olnud. Ratsutamises selgub see detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles