Kaks eestlast lõpetasid Itaalias kõrgetasemelise kardivõistluse poodiumil

Postimees Sport
Copy
OK-N klassi finaali start.
OK-N klassi finaali start. Foto: WSK

Robin Särg ja Mark Martin Loomets lõpetasid kardisarja WSK hooaja Franciacortas poodiumil, said erinevates kardiklassides teise koha.

Särg, kes alustas OK-N klassis finaali kolmandalt kohalt, näitas suurepärast hoogu, sõites finaali parima ringiaja. 13. ringil läks ta võistlust ka juhtima, aga kaotas liidriohjad vaid kaks ringi enne lõppu ning pidi leppima sellegipoolest suurepärase teise kohaga, kirjutab autosport.ee.

Mini U10 klassis alustas Mark Martin Loomets eelfinaali esikohalt. Võistlussõidu teine koht tagas eestlasele pärast punktide summeerimist siiski parima stardikoha ka finaali. Loomets juhtis finaali pärast starti ja uuesti sõidu keskel. Lõpuks pidi Loomets tunnistama hispaanlase Daniel Miron Lorente paremust, kaotades talle finišijoonel napi poole sekundiga. Kahe järjestikuse võistlusnädala ja ühtlasi sarja kokkuvõttes teenis Loomets väga tugeva teise koha, kaotades vaid 10 punkti meistrile.

Albert Tamm lõpetas klassis Mini oma eelfinaali kaheksanda kohaga. Finaali 11. kohalt alustanud Tamm tegi hea sõidu ja tõusis seitsmendaks. Final Cupi kokkuvõttes andsid kaks möödunud nädalavahetust talle 16. koha.

Markus Kajaku jaoks algas hommikune eelfinaal viienda kohaga, andes talle finaali seitsmenda stardikoha. Väga tihe KZ2 finaali algus ja ka lõpp tõid kaasa alustuseks mitu kohakaotust, aga seejärel ka mitmeid katkestamisi, mis taas eestlase positsiooni parandasid. Finaali ja sarja kokkuvõttes teenis Kajak seitsmenda koha.

Eelfinaalis seitse kohta tõusnud Roland Kuklane pääses sellega finaali viimasesse ritta startima. 35. kohalt lähte saanud eestlane tõusis finaalis veel 13 positsiooni ja kerkis 22. kohale, näidates sarnast kiirust võitjatega. Tema lõpetas sarja kokkuvõttes 34. kohaga.

Meryl Peldes lõpetas võistluse eelfinaaliga ning sai OK Junior klassis protokolli kirja 63. koha. Samal positsioonil lõpetas ka Mini U10 klassis Jan Ruudi Algre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles