Hokimängija surma tõttu tahetakse NHLis keelata kaklemine

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähokiliigas NHL on rusikavõitlused tavaline nähtus. Pildil madistavad Pittsburgh Penguinsi Eric Godard(mustas) ja New York Rangersi Colton Orr
Jäähokiliigas NHL on rusikavõitlused tavaline nähtus. Pildil madistavad Pittsburgh Penguinsi Eric Godard(mustas) ja New York Rangersi Colton Orr Foto: Reuters / Scanpix
Kanada hokiliiga OHA mängija Don Sanderson suri jaanuari alguses kakluses saadud vigastustesse ning see on pannud NHLi mängijate ühenduse mõtlema võimalusele keelata Põhja-Ameerika jäähokile iseloomulikud rusikavõitlused.

21-aastane Sanderson kukkus mullu 12. detsembril kakluse ajal Peter Mrkiciga peaga vastu jääd - mees suri kolm nädalat hiljem saadud vigastustesse, vahendab Õhtuleht.

Ühenduse bossi Paul Kelly sõnul on aeg astuda tsiviliseeritud maailma ja lõpetada kaklused: esiteks soovib ta keelata selle, et mängijad heidavad enne rusikavõitluse algust kiivrid peast, kuna nii võib valusalt vastu jääd kukkuda.

Teiseks tuleks keelata niinimetatud show-kaklused, kus tippmängijaid kaitsvad härjakaalus mehed teineteiselt mõõtu võtavad.

«Me ei vaja kahe raskekaallase kokkulepitud kaklusi, need on kõige ohtlikumad,» sõnas Kelly.

Videot NHLi hokikaklustest on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles