Eestlane võitis Itaalias toimunud kõrgetasemelise kardivõistluse

Postimees Sport
Copy
Markus Kajak.
Markus Kajak. Foto: Erakogu/autosport.ee

Itaalias kuulsal Lonato kardirajal sõideti WSK (World Series Karting) Champions Cup, millega alustati 2024. aasta kardihooaega. Markus Kajak krooniti võimsaimas KZ2-klassis võitjaks.

Eestlasi oli stardis seitse. Uue aasta puhul on uute staažikate tiimidega liitunud kolm kardisportlast: Nikita Ljubimov (Mini), Albert Tamm (Mini) ja Markus Kajak (KZ2). Nikita Ljubimovist sai esialgsete plaanide kohaselt kaheks etapiks Kali Karti piloot. Albert Tamm liitus BabyRace Driver Academy ridadega ja Markus Kajakust sai Maranello tehasetiimi sõitja, kirjutab autosport.ee.

KZ2-klassis juba kvalifikatsioonis viiendat aega näidanud Markus Kajak ei läbinud eelsõitude faasi muretult, kogudes ka karistussekundeid, mis talle kohti maksid. Eelfinaali kiireim mees tõusis aga kuuendat stardikohalt esikolmikusse, tagades endale kaheksanda lähtekoha finaali.

Finaalis imehea stardi teinud Kajak tõusis juba neljandas kurvis viiendaks. Vaid kaks ringi hiljem tõusis ta samas kohas neljandaks ning jättis kaasvõistlejad seljataha võitlema. Väga heas hoos olnud Kajak noppis õige pea tiimikaaslaselt järgmise koha, tõustes juba esikolmikusse. Enne poole distantsi läbimist tõusis eestlane jõulise manöövriga teiseks ja asus püüdma liidrit. Vaid kaks ringi hiljem leidis Markus Kajak end esikohalt, sest endine liider oli sunnitud tehnilistel põhjustel sõidu katkestama. Maranelloga debüteerinud Kajak pidas survele vastu ja krooniti Champions Cupi võitjaks!

Samas klassis võistelnud Ken Oskar Algre võitles kohtadele kolmandas kümnes. Ajasõidus 25., eelsõitude järel 30., hea eelfinaaliga tagasi 25. ja finaali 18. koht oli olukorda arvestades korralik tagasitulek.

Kvalifikatsioonisõitudes mahtusid esikümnesse koguni kaks Mini-klassis sõitnud eestlast, Albert Tamm (6.) ja Nikita Ljubimov (7.). Eelsõidud ei kulgenud kummalegi tõusvas joones, andes vastavalt 7. ja 10. koha. Finaali startis Tamm kuuendalt ja Ljubimov 10. kohalt. Head hoogu näidanud Tamm lõpetas sõidu küll 7. kohaga, aga sai kolm sekundit karistada, mis langetas ta 9. kohale. Ljubimovit tabas halva stardi järel aga ebaõnn, kui tehnika tõrkus ja aina langevas joones lõpetas ta sõidu 17. kohaga.

MiniU10-klassis polnud kumbki eestlastest, Mark Martin Loomets ega Jan Ruudi Algre konkurentsis kõrgetele kohtadele, aga ka nende jaoks kujunesid eelsõidud keeruliseks. 14. kvalifikatsiooniajaga Loomets langes 22. kohale. Finaalis tõusis ta 19. kohale. Algre näitas ajasõidus 27. aega ja peale eelsõitude hoidis 30. kohta. Finaali lõpetas ta 29. kohaga.

Klassis OK kandis Eesti lippu Roland Kuklane, kes näitas ajasõidus 29. aega. Rasked eelsõidud langetasid ta koguni 34. kohale. Taaskord tõusvas joones kulgenud eelfinaal tõstis ta 30. ja tubli finaal tõi lõpptulemusena koha esikahekümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles