Hobikardisari «Talendid Rajale» tuleb taas. Registreerimine on avatud!

Postimees Sport
Copy
Hobikardisari Talendid Rajale tuleb see aasta jälle!
Hobikardisari Talendid Rajale tuleb see aasta jälle! Foto: Tõnis Krikk

«Talendid Rajale» on populaarne hobikardisari, mis sai alguse juba aastal 2013 ja mille peamiseks eesmärgiks on kardispordi laiem tutvustamine ja uute huviliste kaasamine. 

Hobikardisarja võistlused pakuvad noortele mitmekülgseid kogemusi ja võimalusi nii sportlikuks eneseväljenduseks kui ka enda proovile panekuks, võimalus nautida kiirust ja põnevust turvalises keskkonnas. Paljud tänased mootorispordi tipud on alustanud oma teekonda just sellest sarjast.

Võistlused toimuvad kahes vanuseklassis - U10 ehk kuni 10-aastased ja U12 ehk kuni 12-aastased. Minimaalset vanust määratud ei ole, küll aga lubatakse võistlema ainult need noored, kelle kasv ja oskused võimaldavad ohutult karti juhtida. Võistlejate vanuse ülempiir (vastavalt 10 ja 12 aastat) arvestatakse hooaja esimese võistluse seisuga. Sõitjal ei ole vaja isiklikku sõiduvarustust ega -tehnikat, osavõtutasu sisaldab võistluspäeval hobikardi ja kiivri kasutamist.

Sõiduriietuseks sobib pikkade säärte ja varrukatega ilmale vastav riietus, millele lisaks soovitame kaasa võtta ka oma sõidukindad (sobivad näiteks nahkkindad või tavalised töökindad). Täiendav ohutusvarustus võistleja isikliku varustusena on soovitatav, aga mitte kohustuslik. Vaata täpsemaid juhiseid ja reegleid www.talendidrajale.ee. Tänavune hooaeg algab 21. aprill ja registreerimine on avatud!

Algavaks hooajaks on plaanitud viis etappi erinevatel hobikardiradadel üle Eesti. Kui neljal esimesel etapil osalevad ainult hobikardisõitjad, siis finaaletapil Hiiumaal on esindatud nii hobi- kui ka võistluskardid! See lisab põnevust nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele ja võimaldab osa saada tõelisest profisportlaste võistlusmeeleolust.

Hooaja kalender

  • 21. aprill Lange Motokeskus (sisekardirada)
  • 19. mai Unibet kardikeskus
  • 2. juuni Aravete Kardi- ja Vabaajakeskus
  • 14.juuli Laitse Rally Park
  • 9.-10. august Käina kardirada

Nii nagu varasematel aastatel, peetakse ka sel hooajal eraldi koolide arvestust. Mida rohkem osalejaid samast koolist, seda suurem on kooli võiduvõimalus!

Huvi on justkui olemas, kuid kindlustunne võistlemise osas puudub? Praegu on veel piisavalt aega, et jõuab enne esimest etappi sõitja huvis ja oskustes veenduda. Paljud hobikardirajad on juba avatud, leia endale lähim kardirada SIIT ja kui kardisõit meeldis, siis tasub kindlasti end registreerida «Talendid Rajale» võistlejaks.

Võimalus kihutada maailma parematega

Sel aastal pakub «Talendid Rajale» U12 võistlusklassi võitjale võimalust pääseda võistlema maailma parimatega Sodi World Series (SWS) finaalis. 

SWS on karditootja Sodi poolt loodud ülemaailmne sõitjate edetabel, kus sõitjad saavad registreeritud võistlussarjades punkte koguda. Enim punkte kogunud sõitjad saavad võimaluse osaleda finaalvõistlusel SWS W Finals. Arvestust peetakse mitmetes klassides, näiteks Junior Cup (kuni 15-aastased), Sprint Cup (üle 15-aastased), Endurance Cup (kestvussõidud), e-Sprint Cup (elektrikardid) jpm.

2025. aastal saab tänavune U12 hooaja võitja minna Eestit esindama Junior Cupi klassis.

SWS on Euroopas väga populaarne ja näitena saab tuua naabreid. Käesoleva aasta finaalis saab osaleda erinevate klasside peale kokku viis lätlast, kaks leedulast ja kaks soomlast. Eestlane on SWS W Finals võistlusel osalenud seni vaid ühe korra – 2019. aastal käis Eestit esindamas Aleksandr Svjatnoi. Sprint Cup klassis saavutas ta 80 sõitja seas 63. koha. Sel aastal läheb Eestit e-Sprint Cupi finaali esindama Karmo Kerb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles