Glasgow Rangersi võlad on arvatust suuremad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Glasgow Rangersi fännid vannuvad, et ei anna iial alla, on klubi rahaline seis üliraske.
Ehkki Glasgow Rangersi fännid vannuvad, et ei anna iial alla, on klubi rahaline seis üliraske. Foto: SCANPIX

Rahahädas Šotimaa jalgpalliklubi Glasgow Rangersi probleemid on palju suuremad kui seni arvatud – juhul, kui kaotatakse kohtuprotsess maksuameti vastu, ulatuvad Rangersi võlad 134 miljoni naelani.

Eile avalikustatud finantsdokumentidest nähtub, et veebruaris administreerimise alla minnes olid Rangersi võlakoorem 55 miljoni naela suurune. Kui kaotatakse ka maksuvaidlus, milles selgus peaks saabuma paari lähema nädala jooksul, võib see summa kasvada enam kui kahekordseks.

Rangersi hädast päästmiseks laekus kolmapäevaseks tähtajaks neli pakkumist, kuid Saksamaa investorite oma lükati kõrvale. Sõelale jäid Rangersi endise juhatuse esimehe Paul Murray poolt kokku pandud konsortsium Blue Knights, samuti investorid USAst ja Singapurist.

Lisaks käimasolevale maksuvaidlusele on Rangers hetkel 27 miljonit naela võlgu piletimüügifirmale Ticketus, samuti võlgnetakse väiksemaid summasid maksuametile, kohalikule jalgpalliliidule ja mitmetele teistele klubidele nii Šotimaal kui ka mujal Euroopas.

Esmakordselt avalikustati ka nende jalgpallurite nimed, kelle värbamise juures sahkerdamine maksuameti tähelepanu Rangersile tõmbas. Kahtlaseid skeeme kasutati näiteks Ronald de Boeri ja Tore Andre Flo üleminekute puhul aastatel 2000–2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles